Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ incivisme ha costat prop de 56.000 euros durant el darrer any a Rubí 55.810,71 euros de les arques municipals s’han destinat a reparar i netejar mobiliari urbà i zones de la ciutat afectades per actes vandàlics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’ incivisme ha costat prop de 56.000 euros durant el darrer any a Rubí

55.810,71 euros de les arques municipals s’han destinat a reparar i netejar mobiliari urbà i zones de la ciutat afectades per actes vandàlics

L’alcaldessa ha visitat la tirolina de Ca n’Oriol (Localpres).
L’alcaldessa ha visitat la tirolina de Ca n’Oriol (Localpres)

Per fer visible el cost econòmic del vandalisme i l’incivisme a la ciutat, s’han col·locat diversos cartells que mostren els diners que s’han invertit en arranjar, reparar, reposar o netejar elements fets malbé o, fins i tot, robats. D’aquesta manera, es persegueix la conscienciació ciutadana sobre els efectes de les conductes incíviques a la butxaca de tots els rubinencs.

La tirolina del Parc de Ca n’Oriol i la del Parc 25 de Setembre així com el tobogan del parc del carrer d’Antoni Sedó són les instal·lacions arranjades on ja s’indica el preu de la seva reparació. En el cas de les tirolines de Ca n’Oriol i el 25 de Setembre, s’han col·locat els cartells informatius on apareix la quantitat invertida: 8.500 euros i 1.550 euros, respectivament. El cas de la zona de jocs del parc del carrer d’Antoni Sedó el cartell informatiu assenyala els 7.323 euros que ha costat la reparació del tobogan. Cartells com aquest s’instal·laran allà on una actuació per reparar actes incívics hagi superat els 1.500 euros.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat aquesta iniciativa aquest dimarts al matí al Parc de Ca n’Oriol. Martínez ha reiterat la crida al compromís i la coresponsabilitat dels veïns i veïnes de Rubí: “Necessitem una ciutat neta, digna i bonica i que no haguem de destinar els diners de tothom a reparar mobiliari urbà per culpa d’actes innecessaris”. L’alcaldessa ha insistit en l’exemple de la tirolina de Ca n’Oriol: “Ja s’han destinat prop de 12.000 euros per reparar aquesta instal·lació que la gaudeixen els infants de Rubí. A més, entre la reparació i reposar els materials, ha estat més temps tancada que no pas disponible pels nens i nenes”.

En el darrer any s’han efectuat una dotzena de treballs d’aquestes característiques que han superat aquesta quantitat. Entre aquestes actuacions, hi figuren els 3.500 euros destinats a reparar els bancs malmesos de la ciutat, els 1.470 en reposició de paperes, els 2.600 invertits en la restauració de les taules de picnic de Ca n’Oriol, els 2.260 euros  destinats a la reparació de la tanca de l’UE Rubí i 2.260 més de la plaça d’Alfons Carles Comín, entre d’altres despeses.