Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es pot consultar el calendari fiscal per al 2016 El període voluntari de pagament de la taxa del Cementiri Municipal i de l’impost sobre vehicles s’obrirà el 5 de febrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ja es pot consultar el calendari fiscal per al 2016

El període voluntari de pagament de la taxa del Cementiri Municipal i de l’impost sobre vehicles s’obrirà el 5 de febrer

El calendari permet consultar els períodes de pagament voluntari i domiciliació d’impostos i taxes .
El calendari permet consultar els períodes de pagament voluntari i domiciliació d’impostos i taxes

Ja es pot consultar el calendari fiscal per a l’exercici 2016 (veure document adjunt), aprovat recentment per l’Ajuntament. El període voluntari de pagament s’iniciarà el 5 de febrer en el cas de la taxa del Cementiri Municipal i de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica; el 2 de març per a l’impost sobre béns immobles (IBI) i les taxes d’escombraries d’origen domèstic, recollida de residus d’activitats comercials i industrials, guals, mercat setmanal no sedentari, Mercat Ecològic i altres mercats, i ocupació de la via pública amb taules i cadires; i el 3 de maig per a l’impost sobre activitats econòmiques (IAE).

El període voluntari de pagament per a tots aquests tributs és d’aproximadament dos mesos. En el cas que s’hagin domiciliat, el seu cobrament es començarà a tramitar a partir del mes de març, en funció de l’impost o taxa.

La majoria dels tributs permeten fraccionar el seu pagament si es domicilien. Les úniques excepcions són la taxa del Cementiri i de l’impost sobre vehicles, que s’han d’abonar en un únic termini, i de la taxa del Mercat Ecològic i altres mercats, que contempla un pagament per semestre.

Manteniment de la pressió fiscal
Les ordenances fiscals que regulen aquests tributs van ser aprovades de forma definitiva el passat mes de desembre en un Ple municipal extraordinari. Es tracta d’una proposta que manté la pressió fiscal gràcies a una congelació general dels impostos i taxes. Pel que fa a l’IBI, aquest continua amb un tipus impositiu general del 0,712%, un dels més baixos de l’època democràtica.

Paral·lelament, també es conserven les exempcions i bonificacions fiscals. Inclús se n’introdueixen de noves, com ara els ajuts per trasllat d’activitats econòmiques dins del municipi.