Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es coneixen els noms de les persones aturades que exerciran de representants de l’administració a les eleccions del 26J Un sorteig celebrat aquest dijous a la Sala de Plens ha dictaminat el nom dels 47 representants de l’administració i els tres reserves https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ja es coneixen els noms de les persones aturades que exerciran de representants de l’administració a les eleccions del 26J

Un sorteig celebrat aquest dijous a la Sala de Plens ha dictaminat el nom dels 47 representants de l’administració i els tres reserves

L’alcaldessa ha adreçat unes paraules als candidats abans del sorteig.
L’alcaldessa ha adreçat unes paraules als candidats abans del sorteig

L’Ajuntament de Rubí ha obert un procés perquè persones en situació d’atur puguin treballar durant la jornada de les eleccions generals del 26 de juny com a representants de l’administració. Aquesta és la primera vegada que el consistori ofereix a la ciutadania la possibilitat de desenvolupar aquesta responsabilitat remunerada.

En els darrers dies, 50 rubinencs i rubinenques han presentat la documentació requerida per poder beneficiar-se d’aquesta oferta. Atès que el nombre de sol·licituds ha superat els 47 membres necessaris per exercir de representants de l’administració, aquest dijous s’ha hagut de realitzar un sorteig per designar aquells ciutadans que finalment podran treballar durant la jornada. Les tres persones restants han quedat com a reserves.

Durant el sorteig també s’ha donat informació de les tasques que hauran de realitzar, del que cobraran per part de la subdelegació del govern de l’Estat i del col·legi electoral al qual faran de representants de l’administració. Els assistents també han rebut la salutació de l’alcaldessa, Ana María Martínez, qui confia que “a les properes eleccions no estiguin aquestes persones exercint de representants de l’administració, perquè això voldrà dir que han trobat un lloc de feina”.

La funció principal dels representants de l’administració és la de transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries al Senat i al Congrés, de cadascuna de les meses que tingui assignades. També han de transmetre dades de les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació. Segons les tasques que hagin de realitzar durant el dia de les eleccions, els representants de l’administració percebran de la subdelegació del govern una quantitat econòmica que oscil·larà entre els 250 € i els 125 €.

Per optar a ser representant de l’administració s’havia d’entregar la documentació que corroborés ser major d’edat, estar en situació d’atur i constar com a inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Rubí com a demandant de feina. També calia tenir estudis d’FP, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig i ser resident a Rubí, tenir coneixement suficient parlat i escrit del castellà i el català, tenir telèfon mòbil i disposar d’un compte de correu electrònic de contacte.

Aquestes persones escollides per ser representants de l’administració a les eleccions del proper 26 de juny hauran d’assistir prèviament a un curs previ de formació en transmissió de dades per mitjans electrònics, realitzar des del seu domicili un simulacre d’enviament de dades i desenvolupar les tasques que els siguin encomanades el dia de les eleccions.