Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Isona Passola reivindica la descentralització de la cultura en el marc d’una nova sessió del Cicle Gaudí El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest dijous la projecció de la pel·lícula “La propera pell” dins el cicle organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Isona Passola reivindica la descentralització de la cultura en el marc d’una nova sessió del Cicle Gaudí

El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest dijous la projecció de la pel·lícula “La propera pell” dins el cicle organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català

Isona Passola, acompanyada de l’alcaldessa, el regidor de Cultura i el director de La Sala (foto: Localpres).
Isona Passola, acompanyada de l’alcaldessa, el regidor de Cultura i el director de La Sala (foto: Localpres)

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, ha visitat Rubí aquest dijous per presentar una nova sessió del Cicle Gaudí, el nou circuit de cinema organitzat per aquesta entitat amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat. Coincidint amb la projecció de la pel·lícula La propera pell, la productora ha reivindicat la qualitat del cinema que es fa a Catalunya i la necessitat de fer-lo arribar a tot arreu: “El territori té tant dret com Barcelona a tenir accés a la cultura que produïm els catalans”.

Passola s’ha confessat il·lusionada amb la possibilitat de presentar el cicle a Rubí, especialment després d’haver rodat recentment a la ciutat la seva darrera pel·lícula, Incerta glòria. La cineasta ha agraït la implicació dels rubinencs i rubinenques en aquesta iniciativa i els ha convidat a gaudir de la nova programació prevista per al 2017, que inclourà un total de 12 llargmetratges, entre les quals hi haurà “algunes de molt espectaculars”.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha correspost les paraules de Passola agraint a l’Acadèmia del Cinema Català l’elecció de Rubí com a seu del Cicle Gaudí. “El fet de ser un d’aquests 12 municipis ens encoratja a seguir treballant en aquesta cursa de fons per demostrar que aquesta ciutat val molt, que som importants. Volem ser un punt de referència a Catalunya, en aquest cas pel que fa al cinema, però també treballem de valent per ser referents en molts altres àmbits”, ha explicat la primera edil.

Un cicle d’èxit
El Cicle Gaudí és un circuit estable de cinema impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català amb l’objectiu de donar rellevància a les produccions catalanes recents i apropar-les al territori. Una dotzena de municipis participen en aquesta primera edició del projecte, un per cada comarca de la província de Barcelona, registrant una mitjana d’un miler d’espectadors a cada sessió.

La programació s’ha dissenyat sota la premissa de la diversitat, alternant cinema d’autor i d’altre de caràcter més comercial. Després de La propera pell, restarà pendent la projecció de la pel·lícula 100 metros el 15 de desembre.  La cinta, dirigida per Marcel Barrena i interpretada per Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez, narra la història d’un home amb esclerosi múltiple que decideix plantar-li cara a la vida participant en un Iron Man, la prova esportiva més dura del planeta.