Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Isabel Mercader Botella i Pilar Rodríguez García guanyen el primer concurs de relats ‘Veus de dona’ L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo i el regidor d’Educació, Víctor García Correas, han participat en l’entrega de premis del certamen amb motiu del 10è aniversari del primer club de lectura de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Isabel Mercader Botella i Pilar Rodríguez García guanyen el primer concurs de relats ‘Veus de dona’

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo i el regidor d’Educació, Víctor García Correas, han participat en l’entrega de premis del certamen amb motiu del 10è aniversari del primer club de lectura de la ciutat

Les premiades amb l'alcadessa, la regidora d'Igualtat i els regidors d'Educació i Cultura (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les premiades amb l'alcadessa, la regidora d'Igualtat i els regidors d'Educació i Cultura (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Isabel Mercader Botella per La dona del mirall i Pilar Rodríguez García amb Cuestión de Género han estat les guanyadores del primer concurs de relats ‘Veus de dona’ en la categoria d’adults. Xiao Ying Jiang amb el relat Una història diferent i Tania Barrientos Muñoz amb Espejos, totes dues de l’Institut Torrent dels Alous, han aconseguit els premis en la categoria dirigida a l’alumnat d’ESO. En aquesta categoria juvenil, s’han concedit també dos accèssits a Ivette de Las Heras Giralt i Natàlia Cardó Castiñeira de l’Institut J.V. Foix, per Veneno i Sempre et recordaré, respectivament. En total, s'han presentat 94 relats, 75 en la categoria d'estudiants de secundària.

El club de lectura Veus de Dona, en col·laboració amb el servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Rubí, ha convocat aquest primer concurs de relats curts per commemorar el seu desè aniversari incentivant la creació literària al voltant de la igualtat de gènere. El concurs s’ha estructurat en dues modalitats: una de general, oberta a tothom, i una dedicada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. Dins de cada modalitat, s’estableixen dues categories segons si el relat s’havia escrit en català o castellà. L’únic requisit sobre la temàtica és que havia de destacar la igualtat de gènere, posar en relleu el paper de les dones en la història o en qualsevol camp del coneixement o reflexionar sobre l'aportació femenina a la societat actual. “Aquest concurs neix per promoure el pensament crític i la igualtat entre dones i homes. Creiem que la creació literària és una eina potentíssima d’apoderament que ens pot transformar individual i col·lectivament. I avui, diada de Sant Jordi, a través d’aquesta entrega de premis, la reivindiquem com una eina més per treballar per la igualtat”, ha dit l’alcaldessa durant l’entrega de premis. El jurat format per les participants del club de lectura ‘Veus de Dona’, ha valorat la qualitat literària de les obres premiades, la correlació amb la temàtica expressada a les bases, la creativitat, la gramàtica i la correcció del text.

El club de lectura Veus de dona vol agrair en primer lloc la calorosa acollida que heu donat a aquest certamen. Ha estat molt gratificant rebre 94 relats i la gran majoria d'una qualitat literària extraordinària”, ha explicat la conductora del club de lectura, Gracia Pérez Cortés.

L’entrega de premis ja tingut lloc a l’auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo i el regidor d’Educació, Víctor García Correas.

10 anys de Veus de Dona

Veus de dona, conduït per Gracia Pérez Cortés, es va posar en marxa el 2010 i va ser el primer club de lectura de la ciutat. Avui, Veus de Dona és un club de lectura de referència a la comarca, amb dues línies, Moliner i Cervantes, quaranta tertulianes repartides en dos grups i llista d’espera per formar part de la que ja és una gran família.

Les integrants del club també han explorat el territori amb el cicle Racons històrics de Catalunya que pren com a punt de partida un llibre amb la col·laboració de l’historiador rubinenc, Eduard Puigventós.

Els ingredients principals del Veus de dona són la passió per la lectura, la llibertat i el respecte. A causa de la pandèmia, les trobades del club es fan actualment en línia.