Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Infants i gent gran commemoren el Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional El Consell dels Infants i Adolescents i el Consell Consultiu de la Gent Gran s’han trobat per tercer any consecutiu per fomentar-ne el coneixement mutu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Infants i gent gran commemoren el Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional

El Consell dels Infants i Adolescents i el Consell Consultiu de la Gent Gran s’han trobat per tercer any consecutiu per fomentar-ne el coneixement mutu

Infants i gent gran han participat en diverses dinàmiques (foto: Ajuntament de Rubí).
Infants i gent gran han participat en diverses dinàmiques (foto: Ajuntament de Rubí)

Una trentena de membres del Consell dels Infants i Adolescents i del Consell Consultiu de la Gent Gran s’han trobat aquest dijous a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler per commemorar el Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional. Aquest és el tercer any que els integrants dels dos òrgans participatius comparteixen aquest espai amb l’objectiu de conèixe’s mútuament i reflexionar sobre els seus drets comuns.

Aquestes trobades intergeneracionals, promogudes per l’Ajuntament, busquen reduir el nivell de fragmentació social entre col·lectius de diferents edats; potenciar la participació, la relació i la formació permament de gent gran, infants i joves; i facilitar relacions solidàries d’ajuda mútua entre generacions.

La sessió d’aquest dijous s’ha iniciat amb unes dinàmiques que han servit per trencar les barreres entre assistents d’edats tan diverses ─de 10 a 80 anys. A continuació, infants i gent gran s’han dividit en quatre grups per debatre i argumentar quins són els drets compartits entre els dos col·lectius i el seu nivell d’importància.

La trobada ha comptat amb la participació de la Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, que ha estat convidada per abordar amb la resta d’assistents la temàtica dels drets humans.