Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Font del Ferro facilita la inserció laboral de les persones amb diversitat intel·lectual amb una nova brigada de zones verdes L’equip, format per quatre persones i un tècnic en jardineria i forestal, està treballant en la neteja i manteniment d’espais verds públics i privats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Font del Ferro facilita la inserció laboral de les persones amb diversitat intel·lectual amb una nova brigada de zones verdes

L’equip, format per quatre persones i un tècnic en jardineria i forestal, està treballant en la neteja i manteniment d’espais verds públics i privats

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones han conegut l’experiència dels treballadors de la nova brigada (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones han conegut l’experiència dels treballadors de la nova brigada (foto: Localpres)

La societat municipal Font del Ferro ha posat en marxa una brigada de zones verdes encarregada de la neteja i manteniment d’espais públics i privats de la ciutat. Amb aquest nou servei, l’empresa diversifica la seva activitat i augmenta les possibilitats de contractació de les persones amb diversitat intel·lectual del municipi.

La brigada de zones verdes es va començar a gestar el 2016 en el marc del Pla estratègic de la Font del Ferro. Actualment està integrada per quatre treballadors amb discapacitat que prèviament han rebut formació en la utilització de maquinària específica i que es troben sota la direcció d’un tècnic en jardineria i forestal. L’equip compta amb el suport d’una nova furgoneta amb la qual pot traslladar tot el material necessari fora del recinte de la Font del Ferro.

La brigada de zones verdes va començar treballant en la neteja de terrenys forestals a Castellnou i, posteriorment, va ampliar les seves funcions al manteniment i neteja d’alguns parcs de la ciutat ─la plaça Pep Rovira i el parc dels Francesos─, així com de jardins i equipaments privats, com ara el pati de la Llar Residència Ca n’Alzamora, el pati-jardí del CRAE L’Espurna i el Museu Municipal Castell (MMUC). Recentment també ha assumit el manteniment de les jardineres del centre urbà.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha felicitat per la posada en marxa de la nova brigada, que ha definit com “un pas més en el nostre Pla d’atenció a la diversitat funcional i el Pla estratègic de la Font del Ferro”. Per a la primera edil, l’obertura d’aquesta nova línia empresarial respon a una prioritat de govern: “Tot i que el resultat és humil, per a nosaltres és molt important perquè és una línia prioritària. El Pla d’atenció a la diversitat funcional se situava en el primer lloc de la nostra agenda en l’àmbit social i, en aquest sentit, amb un ritme més lent del que ens agradaria però amb un pas ferm, estem assolint els objectius”.

Els beneficis d’aquest projecte empresarial són múltiples: proporciona feina indefinida a rubinencs i rubinenques que fins ara estaven en situació de precarietat, dona visibilitat a la tasca de la Font del Ferro i ajuda a trencar estigmes sobre la capacitat de treball de les persones amb diversitat intel·lectual, una qüestió absolutament necessària per esdevenir una ciutat plenament inclusiva.

La previsió de la societat municipal és consolidar aquesta línia empresarial durant el proper any, ampliant el nombre d’espais verds dels quals s’ocupa la brigada i reforçant les tasques de manteniment de jardins privats.