Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de participació de La Gran Acció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus Fins el 26 de novembre s’han organitzat una trentena d’activitats a la ciutat amb lema “Utilitza’n menys” per tal de sensibilitzar la població per reduir la producció de residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Èxit de participació de La Gran Acció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Fins el 26 de novembre s’han organitzat una trentena d’activitats a la ciutat amb lema “Utilitza’n menys” per tal de sensibilitzar la població per reduir la producció de residus

Una de les activitats programades durant La Gran Acci:  tallers per a reciclar materials (foto: Localpres).
Una de les activitats programades durant La Gran Acci: tallers per a reciclar materials (foto: Localpres)

La  Setmana Europea de la Prevenció de Residus ha començat aquest dissabte amb La Gran Acció, una activitat que ha reunit a la plaça de Catalunya molta gent que durant tot el matí s’han apropat als tallers gratuïts, a les activitats infantils i a les exposicions sobre la selecció i reutilització dels envasos alhora que també han visitat el Refira’t, un mercat de segona mà on han participat comerços i entitats de la ciutat. “Un any més volem contribuir a conscienciar la població de la importància de reduir la quantitat d’escombraries”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez, que ha assistit a les actitivitats programades acompanyada pel regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

Durant el matí de dissabte, també s’ha ofert el servei de Trocalleria de manera que els rubinencs i les rubinenques han pogut portar a la plaça Catalunya tots aquells objectes que ja no en fan us però estan en bon estat per intercanviar-los amb els objectes que hagi portat algú altre. De la mateixa manera que en edicions anteriors i en col·laboració amb la Creu Roja, també hi ha hagut una parada batejada amb el nom Encara podem donar molt de joc! on s’han recollit joguines de segona mà.

Aquest any, a més, també hi ha hagut L’inflable per reciclar saltant!, una iniciativa per conèixer d’una manera divertida els conceptes bàsics de la recollida selectiva. D’una manera lúdica i amb diferents activitats com les que es duen a terme avui volem intentar  canviar el comportament quotidià de la ciutadania per tal de ser al màxim de respectuosos amb el medi ambient”, ha assegurat l’alcaldessa.

És la nostra manera de col·laborar a nivell local amb accions de sensibilització sobre la prevenció de residus igual que d’altres municipis arreu d’Europa”, ha explicat Martínez, que s’ha compromès a “prioritzar els esforços en la protecció del medi ambient”. “Ens hi juguem el futur”, ha dit, per la qual cosa ha animat als rubinencs i rubinenques a participar de totes les activitats que es desenvoluparan aquesta setmana que tenen a veure amb el consum responsable, la reducció de residus, tallers de reciclatge i reutilització que porten com a lema Utilitza’n menys i que, en definitiva, pretenen sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir la generació de deixalles i la prevenció de residus.

Activitats programades fines el 26 de novembre
Aquest diumenge també s’ha realitzat una jornada de neteja de l’entorn natural al bosc de Ca n’Oriol a càrrec del Caçador de Trastets. A més, al llarg de la setmana hi ha programats dos Ecotallers en clau de Re, tallers que es realitzen durant l’any de manera regular, on la ciutadania pot aprendre tècniques per a reparar i reutilitzar i, sobretot, a prevenir residus. 

Els serveis del La Trocalleria i el Dimecres Manetes, serveis que es realitzen de manera regular a la ciutat des d’aquesta passada primavera, també es duran a terme en els seus horaris i dies habituals promocionant la reutilització i la preparació per a la reutilització respectivament. Al Dimecres Manetes s’hi poden portar tots els aparells elèctrics i electrodomèstics que necessitem reparar, i un tècnic farà l’assessorament per a realitzar la reparació.

La visita al  Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental que tindrà lloc diumenge 26 de novembre posarà punt i final al conjunt d’activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Les persones interessades en la visita han d’enviar un , trucar al telèfon verd.

Es poden consultar tots els detalls de la Setmana Europea de prevenció de residus al web de l’Ajuntament.