Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reprenen les obres per millorar l’accessibilitat al carrer de la Mare de Déu de Lourdes Els treballs, que van quedar interromputs al març a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19, han engegat de nou aquesta setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es reprenen les obres per millorar l’accessibilitat al carrer de la Mare de Déu de Lourdes

Els treballs, que van quedar interromputs al març a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19, han engegat de nou aquesta setmana

Durant pràcticament tota l’obra es mantindrà el doble sentit de circulació (foto: Ajuntament de Rubí).
Durant pràcticament tota l’obra es mantindrà el doble sentit de circulació (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquesta setmana s’han reprès les obres de reurbanització del carrer de la Mare de Déu de Lourdes, que es van haver d’aturar a mitjans de març arran de la declaració de l’estat d’alarma per frenar l’expansió de la Covid-19. Amb aquest projecte, inclòs al Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS), l’Ajuntament vol millorar l’accessibilitat del tram comprès entre els carrers Sant Gaietà i Madrid gràcies al soterrament de la línia de baixa tensió existent.

El principal objectiu d’aquesta actuació és augmentar l’accessibilitat d’aquest tram del carrer de la Mare de Déu de Lourdes. Això s’aconseguirà, d’una banda, amb una lleugera ampliació de les voreres i, de l’altra, amb el soterrament de l’actual línia de baixa tensió, que permetrà eliminar els pals de fusta que hi ha actualment a la vorera. Paral·lelament, s’ha renovat la conducció de la xarxa d’aigua potable; es millorarà el ferm de la calçada; es renovarà la instal·lació d’enllumenat públic, retirant les columnes existents i ubicant-ne de noves; es col·locaran elements de mobiliari urbà, com ara bancs i papereres; i es plantaran 13 tarongers.

Les obres les duu a terme l’empresa CONSPAI per un import de 246.477,56 euros. Durant pràcticament tota l’actuació es mantindrà el doble sentit de circulació al carrer de la Mare de Déu de Lourdes, tal com estava previst inicialment. Quan es duguin a terme les tasques de fresatge i asfaltatge caldrà tallar aquest tram de carrer ─les dates en què es produirà aquest tall es donaran a conèixer més endavant, a mesura que vagi avançant l’obra. Es preveu que els treballs finalitzin a finals de l’estiu.