Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prorroga l’exposició “Rubí vist per Ignasi Marroyo” davant la gran acollida del públic La mostra es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler fins al 17 de juliol https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/es-prorroga-l2019exposicio-201crubi-vist-per-ignasi-marroyo201d-davant-la-gran-acollida-del-public/@@images/image/preview

Es prorroga l’exposició “Rubí vist per Ignasi Marroyo” davant la gran acollida del públic

La mostra es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler fins al 17 de juliol

Exposició "Rubí vist per Ignasi Marroyo" de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.
Exposició "Rubí vist per Ignasi Marroyo" de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

El gran interès que han despertat les exposicions d’homenatge al fotògraf rubinenc Ignasi Marroyo ha portat l’Ajuntament a prorrogar fins al 17 de juliol una de les mostres, Rubí vist per Ignasi Marroyo, que es pot veure a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

L’exposició està integrada per imatges de la ciutat captades per Marroyo entre els anys 60 i 90, fruit de la seva voluntat d’integrar-se al municipi un cop arribat amb la seva família des de Madrid. El fotògraf va prendre imatges de tot allò que li cridava l’atenció, des les masies i els camps a les festes majors i els artistes locals, configurant així una valuosa mostra del Rubí de l’època. 

La intenció de l’Ajuntament era poder prorrogar també l’exposició Somorrostro, imatges d’una època, del Museu Municipal Castell (MMUC), però la programació d’aquest equipament no ho permetia. I és que aquest dijous 18 de juny s’hi inaugura la nova mostra Per Catalunya! Vida i mort de Lluís Companys.

D’altra banda, fins al 29 de juny es pot visitar al Celler Ignasi Marroyo i amics – Retrats, que reuneix 54 obres, de les quals una quinzena han estat realitzades pel mateix Marroyo i 34 pels seus companys fotògrafs: els amics de Rubí i del Grup Fotogràfic El Gra, els companys de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, d'El Mussol i del Foto Club Terrassa, i els nous amics del Seminari de Fotoperiodisme d’Albarracín (Terol).

Les imatges reflecteixen tota mena d’estils i èpoques, des de la meitat del segle passat fins a l’actualitat, però totes s’emmarquen en el gènere del retrat, un dels preferits de Marroyo. A l’exposició, les obres s’agrupen en funció de trets comuns, ja siguin temàtics o estilístics, com ara la religió, la dona o la infància.