Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta La Central de Rubí, la nova central de compres i serveis per a les empreses de la ciutat El projecte, liderat pel Fòrum Cecot Rubí, va ser impulsat per les associacions empresarials i l’Ajuntament de Rubí amb el suport de la Diputació https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/es-presenta-la-central-de-rubi-la-nova-central-de-compres-i-serveis-per-a-les-empreses-de-la-ciutat/@@images/image/preview

Es presenta La Central de Rubí, la nova central de compres i serveis per a les empreses de la ciutat

El projecte, liderat pel Fòrum Cecot Rubí, va ser impulsat per les associacions empresarials i l’Ajuntament de Rubí amb el suport de la Diputació
Jaume Buscallà, Jordi Parera i Josep Casas.
Jaume Buscallà, Jordi Parera i Josep Casas

Les empreses de la ciutat ja poden beneficiar-se de La Central de Rubí, una nova central de compres i serveis proveïda pel Fòrum Cecot Rubí a partir d’una iniciativa de les associacions empresarials i l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquest projecte és oferir les millors condicions de preu i qualitat en serveis i subministraments a les empreses de la ciutat per tal d’afavorir la seva competitivitat i ajudar al desenvolupament de l’activitat econòmica.

La central de compres busca un estalvi de costos a través de la negociació, homologació i recomanació d’uns proveïdors que, amb l’incentiu d’agregar la demanda d’un volum important d’empreses, ofereixen preus més competitius i millors serveis. Alhora, pretén crear valor per a les associacions empresarials i de polígons de la ciutat, així com per als proveïdors dels productes i serveis, tot prioritzant-ne en la mesura del possible els locals.

La Central de Rubí s’ha presentat aquest dilluns 30 de març a la Masia de Can Serra, seu de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí. Durant aquest acte, el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha destacat que aquest projecte “és un bon exemple de la col·laboració de tots els agents, de la col·laboració directa amb les empreses i també amb la patronal”. El regidor s’ha referit a la central de compres com una “eina molt útil” que té com a objectiu final la competitivitat del territori.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat Josep Casas, responsable del projecte: “Les empreses usuàries acabaran sent més competitives i les empreses proveïdores també en sortiran beneficiades: tindran més clients i tindran menys despeses”.

Jordi Parera, president del Fòrum Empresarial Cecot Rubí, creu que el projecte serà útil per a totes les empreses de la ciutat però especialment per a les petites i mitjanes, és a dir, aquelles que tenen més presència al teixit econòmic de Rubí: “En un teixit de pimes encara té més sentit perquè aquestes empreses a vegades tenen problemes per accedir a proveïdors a bon preu”.

La posada en marxa d’aquesta central de compres i serveis té el seu origen en una iniciativa de les pròpies associacions empresarials i l’Ajuntament. Tot i que en un primer moment el grup promotor va optar per un model de central externa, finalment s’ha imposat l’opció d’una central pròpia proveïda pel Fòrum Cecot Rubí. L’entitat està avalada, entre d’altres, per una gran experiència, amb més de 15 anys d’acords d’agregació de demanda, i pel poder de negociació que li proporcionen les prop de 6.000 empreses associades.

La Central de Rubí funciona a través d’una plataforma en línia amb una part d’accés privat, a la qual es pot accedir a través de l’adreça http://www.lacentralderubi.com. La pertinença a aquesta central de compres no tindrà cap cost per als membres de les associacions de polígons industrials ni per a les empreses associades a Cecot. Per als no associats tindrà un cost anual variable entre els 75 i els 300 euros en funció de les dimensions de l’empresa.

El projecte compta amb la participació de les associacions empresarials d’El Molí de la Bastida, La Llana, Can Jardí, Cova Solera i Can Rosés.