Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es lliuren els premis del 21è Concurs de punts de llibre de la Biblioteca Municipal El certamen, que commemorava l’Any Internacional de la Llum, ha registrat la participació de 295 treballs realitzats per infants i joves https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/es-lliuren-els-premis-del-21e-concurs-de-punts-de-llibre-de-la-biblioteca-municipal/@@images/image/preview

Es lliuren els premis del 21è Concurs de punts de llibre de la Biblioteca Municipal

El certamen, que commemorava l’Any Internacional de la Llum, ha registrat la participació de 295 treballs realitzats per infants i joves

Part dels guanyadors del concurs amb els responsables de la Biblioteca Municipal.
Part dels guanyadors del concurs amb els responsables de la Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha fet públic aquest dimecres el veredicte del 21è Concurs de punts de llibre, que enguany s’inspirava en el lema Se m’ha encès la llum!, coincidint amb la commemoració de l’Any Internacional de la Llum.

El jurat ha escollit com a guanyadores Xènia Tejada, d’Escola d’Art i Disseny edRa, a la categoria A (de 5 a 7 anys); Judit Gallart, també d’edRa, a la categoria B (de 8 a 9 anys); Ana Vilches a la categoria C (de 10 a 13 anys); i Sara Kharbach a la D (de 14 a 16 anys). Totes elles han rebut com a premi un lot de llibres.

El certamen ha registrat enguany una participació de 295 treballs, repartits de la següent manera: 24 de la categoria A, 54 de la B, 101 de la C i 116 de la D. Tots ells seran exposats a la Sala Infantil de la Biblioteca Municipal entre el 10 de juny i el 16 de setembre. Pel que fa als quatre punts de llibres guanyadors, s’imprimiran i es repartiran entre els usuaris i usuàries de l’equipament.

Any Internacional de la Llum
L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 2015 com a Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies Basades en la Llum. Mitjançant aquesta resolució, l’ONU reconeix la importància que tenen aquests conceptes en la vida dels ciutadans del món, en el desenvolupament de la societat i en els reptes als quals s’enfronta la humanitat. Així, entre d’altres, s’evidencia el paper fonamental de la llum en la medicina i la manera de fabricar productes, en el desenvolupament d’Internet i en la millora de la qualitat de vida a causa del seu impacte directe en àmbits com l’energia, l’agricultura, la salut o l’educació.