Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es desactiva el Pla de protecció civil municipal per risc de nevades i per onada de fred La ciutat no ha registrat incidències importants com a conseqüència de l’episodi de neu, que ha anat remetent al llarg del matí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es desactiva el Pla de protecció civil municipal per risc de nevades i per onada de fred

La ciutat no ha registrat incidències importants com a conseqüència de l’episodi de neu, que ha anat remetent al llarg del matí

Aspecte de la Rambla del Ferrocarril (foto: Vicente Báguena).
Aspecte de la Rambla del Ferrocarril (foto: Vicente Báguena)

L’Ajuntament ha desactivat el Pla de protecció civil municipal per risc de nevades i per onada de fred davant la millora de la situació meteorològica. L’episodi de neu, que ha tingut el seu moment de màxima intensitat a primera hora del matí, no ha ocasionat incidències importants a la ciutat.

Des d’aquest dimarts a la tarda, patrulles de la Policia Local, de Protecció Civil i dels Mossos d’Esquadra han controlat l’estat de la xarxa viària de la ciutat, especialment d’aquelles zones més vulnerables al fred i el glaç. Un dispositiu intregrat per una dotzena de vehicles i una vintena de persones s’ha encarregat de llançar sal encara de matinada ─en total se n’han distribuït 26 tones a tot el municipi─ per habilitar els vials principals, les vies secundàries més afectades per la neu i altres zones concretes de les quals s’han rebut requeriments puntuals. Gràcies a aquesta feina, només s’han produït afectacions parcials a les línies de bus urbà L1, L3 i L7 a primera hora del matí. La resta d’itineraris han funcionat en tot moment amb normalitat.

Pel que fa als centres educatius, al matí només han tancat l’Escola Rivo Rubeo ─a la tarda obrirà amb normalitat─, els instituts J. V. Foix i Duc de Montblanc, i l’Escola d’Adults. La resta de centres han obert, incloses les escoles bressol municipals, on els serveis mínims han garantit l’atenció dels pocs infants que hi han assistit.

En el cas del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, s'ha atès l’alumnat que ha estat portat per la seva família ja que, com a conseqüència de la nevada, aquest dimecres no es disposava de servei de transport escolar.

Malgrat la neu, les temperatures no han baixat excessivament, per la qual cosa no s’ha fet necessària cap intervenció des de Serveis Socials.