Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es constitueix el Consell dels Infants i els Adolescents de Rubí del curs 2014-2015 Aquest òrgan de participació està integrat per més d’una trentena de nens i nenes de 5è i 6è de Primària i de 1r d’ESO https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/es-constitueix-el-consell-dels-infants-i-els-adolescents-de-rubi-del-curs-2014-2015/@@images/image/preview

Es constitueix el Consell dels Infants i els Adolescents de Rubí del curs 2014-2015

Aquest òrgan de participació està integrat per més d’una trentena de nens i nenes de 5è i 6è de Primària i de 1r d’ESO
La primera reunió del nou Consell dels Infants ha tingut lloc aquest dimecres al Rubí+D.
La primera reunió del nou Consell dels Infants ha tingut lloc aquest dimecres al Rubí+D

Aquest dimecres s’ha constituït el nou Consell dels Infants i els Adolescents de Rubí, que durant el curs 2014-2015 serà la veu representant de tots els nens, nenes, nois i noies de la ciutat. Aquest òrgan de participació està format per més d’una trentena de nens i nenes d’entre 10 i 14 anys de les diferents escoles i instituts públics i privats concertats del municipi.

A la reunió d’aquest dimecres, els nous consellers i conselleres s’han presentat els uns als altres i han conegut què és el Consell i quins són les seves funcions i objectius, així com la manera en què s’organitza aquest òrgan i el seu calendari de reunions.

El Consell dels Infants i els Adolescents de Rubí és l’òrgan a través del qual els infants de la ciutat poden exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees i proposar accions concretes per a transformar la ciutat. El Consell dels Infants actua especialment en els àmbits que tenen relació directa o indirecta amb la infància i persegueix els següents objectius: 

  • Donar a conèixer el punt de vista d’aquest col·lectiu en relació a diferents aspectes de la ciutat que els afecten i, així, fer possible repensar-la a mida de tothom.
  • Animar els infants a manifestar les seves necessitats i concretar les seves idees en propostes per millorar la ciutat.
  • Aprendre a dialogar i arribar a consensuar diferents opinions.
  • Participar en projectes municipals reals per a la ciutat, aportant idees i suggeriments amb la col·laboració dels tècnics municipals.
  • Treballar per modificar l’actitud dels adults perquè respectin les necessitats d’aquest col·lectiu. Ajudar-los a escoltar-los i entendre’ls.
  • Aprendre que, com a ciutadans, la participació ajuda a millorar la ciutat. 

Els continguts de treball del Consell dels Infants i els Adolescents de Rubí tenen com a eix vertebrador la Declaració dels Drets dels Infants de l’any 1959, ampliats a la Convenció dels Drets del Nen el 20 de novembre de 1989.

Compromesos amb el futur Consell dels Infants i els Adolescents de Catalunya
El Consell dels Infants de Rubí ha participat activament en el procés de creació del futur Consell Nacional dels Infants i els adolescents (CNIAC), que es constituirà formalment el 20 de novembre.

Després de les diverses trobades de participació celebrades arreu del territori per donar a conèixer el futur CNIAC, en les quals hi han participat consellers rubinencs, recentment han tingut lloc les jornades Els infants treballem per la constitució del CNIAC, el pas previ a la constitució formal d’aquest òrgan. Els rubinencs Carlos Gallego i Sarina Lievens han assistit a aquestes jornades, en les quals s’ha aprofundit en el Decret que haurà de regir el futur Consell Nacional, desgranant i conceptualitzant cada article per elaborar un Reglament Intern que faciliti el funcionament del CNIAC.

Gallego i Lievens seran els representants del Consell rubinenc al futur Consell dels Infants i els adolescents de Catalunya.