Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entren en vigor les noves restriccions per frenar la Covid-19 Les mesures, amb una vigència de 15 dies, inclouen el tancament de bars i restaurants i aforaments reduïts en activitats culturals i esportives https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Entren en vigor les noves restriccions per frenar la Covid-19

Les mesures, amb una vigència de 15 dies, inclouen el tancament de bars i restaurants i aforaments reduïts en activitats culturals i esportives

L'hostaleria veu limitada la seva activitat a entregues a domicili i recollida d'encàrrecs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'hostaleria veu limitada la seva activitat a entregues a domicili i recollida d'encàrrecs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Aquest divendres han entrat en vigor les noves restriccions acordades per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de frenar els contagis de Covid-19. Les mesures tenen una vigència mínima de 15 dies i incideixen en la reducció de l'activitat social i la mobilitat de la ciutadania.

La resolució del govern català recomana que es limitin en la mesura del possible els desplaçaments fora del domicili, així com la circulació per la via pública. A més, prohibeix les trobades de més de sis persones, llevat que pertanyin al que es coneix com "bombolla de convivència" (persones que conviuen sota un mateix sostre), tant en l'àmbit privat com públic. A les reunions en espais públics, no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.

En relació als centres de treball, la Generalitat demana que es prioritzi el teletreball i les reunions telemàtiques sempre que sigui possible, i que s'adoptin horaris d'entrada i sortida esglaonats. També insta a intensificar les mesures de neteja i desinfecció, garantir la ventilació dels espais i edificis, procurar la distància adequada entre les persones, utilitzar obligatòriament la mascareta i evitar la concentració de persones, ja siguin treballadors, clients o usuaris.

 

Tancament de bars i restaurants

A partir d'aquest divendres, bars i restaurants han de suspendre la seva activitat, tot i que podran prestar serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment amb cita prèvia. Estan exclosos d'aquest tancament els restaurants d'hotels i altres allotjaments turístics per a ús exclusiu dels seus clients, així com els que s'ubiquen en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials.

Als establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament.

Quant a les empreses de serveis, han de tancar aquelles que impliquin un contacte personal estret, a excepció de serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris. Queden excloses d'aquesta limitació les perruqueries, tot i que només podran oferir serveis relacionats amb el cabell.

La resolució del govern català fixa una limitació general de l'aforament dels comerços del 30%, que s'eleva fins al 50% en aquells casos d'establiments minoristes d'alimentació, begudes i altres productes de primera necessitat. En el cas dels locals amb una superfície superior a 400 metres quadrats, l'obertura està condicionada a l'existència de sistemes de control de l'accés i de l'aforament en temps real.

Els mercats no sedentaris poden mantenir la seva activitat amb una reducció del seu aforament al 30%.

 

Cultura, esport i lleure

L'activitat cultural pot continuar durant aquests 15 dies però amb un aforament reduït del 50%, seients preassignats i un horari màxim de tancament de les 23 h.

Les instal·lacions i equipaments esportius es poden utilitzar també sense superar el 50% de l'aforament i amb control d'accés. Queda prohibida, però, la utilització de pistes poliesportives obertes que no estiguin supervisades. A més, s'ajornen les competicions esportives previstes durant aquests dies, a excepció de les oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals.

La resolució de la Generalitat obliga al tancament de parcs i fires d'atraccions, així com d'establiments d'activitats lúdiques infantils privades en espais tancats.

Pel que fa als parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils, poden romandre oberts fins a les 20 h.

Les activitats de salons de jocs, casinos i sales de bingo resten suspeses.

 

Altres activitats afectades

Durant aquests propers dies, els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.

A més, es prohibeix la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.

Pel que fa a l'activitat docent, les universitats estan obligades a oferir les classes teòriques de manera virtual.

No queden afectats per la resolució ni el transport públic, que ha de seguir operant al 100%, ni la resta d'activitats docents, de lleure infantil i juvenil i d'intervenció sociosanitària.

 

Tancament de fonts a Rubí

Més enllà de les mesures adoptades per la Generalitat, l'Ajuntament de Rubí ha decidit tancar les fonts de la ciutat com a acció preventiva enfront dels contagis de coronavirus. La mesura, que ja es va aplicar durant el confinament, es farà efectiva de manera progressiva durant els propers tres dies.

El Consistori, d'altra banda, manté algunes de les pràctiques que es van implantar durant l'etapa de desconfinament, com és el cas de la desinfecció extraordinària als parcs infantils.