Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en funcionament el sistema d’identificació de vehicles autoritzats dels carrers Maximí Fornés i Doctor Turró El consistori ha establert un període d'informació fins el 30 d’abril, data a partir de la qual es començarà a sancionar aquells conductors que infringeixin la norma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Entra en funcionament el sistema d’identificació de vehicles autoritzats dels carrers Maximí Fornés i Doctor Turró

El consistori ha establert un període d'informació fins el 30 d’abril, data a partir de la qual es començarà a sancionar aquells conductors que infringeixin la norma

Els caps de setmana no es pot circular pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró  entre les 10.30 i les 22.30 h (foto: Localpres).
Els caps de setmana no es pot circular pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró entre les 10.30 i les 22.30 h (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha posat en funcionament el nou sistema d’identificació de vehicles autoritzats a circular els caps de setmana per la nova zona de vianants dels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró. Durant els propers dies, als conductors que passin per aquests carrers entre les 10.30 i les 22 h tant dissabtes com diumenges sense la corresponent autorització se’ls lliurarà una carta, que també se’ls enviarà a casa seva, en la qual se’ls informarà que han infringit la normativa i que, la propera vegada que ho facin, seran sancionats. A partir del cap de setmana del 30 d’abril, les multes ja es faran efectives.

Des del darrer cap de setmana del mes de febrer, fruit de la prova pilot d’ampliació de l’illa de vianants que ha impulsat l’Ajuntament per dinamitzar aquest espai a nivell comercial, atenent a la demanda dels comerciants de la zona, els vehicles no poden circular pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró en el tram comprès entre els carrers Unió i Llobateras dins d’aquest horari. Queden exempts d’aquesta prohibició els veïns i les persones que disposen d’una plaça d’aparcament en aquesta zona ─inclosos els carrers Riera, Sant Ignasi, Sant Francesc, Sant Joan, Torrijos i Xercavins, que fins ara ja formaven part d’una àrea d’accés restringit a veïns─, així com els vehicles de serveis, de neteja, de la Policia Local i dels Jutjats.

Durant els primers caps de setmana d’aplicació d’aquesta prova pilot, diversos informadors situats a l’entrada de l’illa han explicat als conductors, comerciants, veïns i persones que tenen una plaça de pàrquing a la zona la nova ampliació de l’illa de vianants i les rutes alternatives existents ─els carrers Cadmo, Sant Josep i Unió─. Des d’aquest proper cap de setmana, aquests informadors s’ubicaran dins de la zona de vianants per tal d’alertar aquells conductors no autoritzats de la infracció que estan cometent. Així, els lliuraran una carta, que també rebran a casa, on se’ls informarà de la posada en marxa del sistema d’identificació de vehicles autoritzats i del període d’informació no sancionador establert, després del qual es procedirà a multar als infractors. 

Paral·lelament, els residents i comerciants de la zona també rebran una carta informativa explicant-los la posada en funcionament del sistema d’identificació de vehicles autoritzats. 

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el correu electrònic per tal de poder sol·licitar permisos de circulació excepcionals.