Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns i veïnes de Sant Muç descobreixen Ressò Un centenar de rubinencs han visitat el prototip aquest dissabte en una jornada de portes obertes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els veïns i veïnes de Sant Muç descobreixen Ressò

Un centenar de rubinencs han visitat el prototip aquest dissabte en una jornada de portes obertes

L’edifici Ressò és a l’avinguda de Can Tapis amb l’avinguda Roures (foto: Localpres).
L’edifici Ressò és a l’avinguda de Can Tapis amb l’avinguda Roures (foto: Localpres)

Al voltant de 100 persones, la gran majoria veïns i veïnes de Sant Muç, s’han acostat aquest dissabte a l’edifici Ressò. El prototip situat a l’avinguda de Can Tapis s’ha pogut visitar en una jornada de portes obertes guiada pels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que han dissenyat la construcció.

Els estudiants han rebut els veïns i veïnes amb una explicació del projecte i el prototip i els rubinencs s’han interessat tant per la sostenibilitat energètica de la construcció com pels usos del prototip. L’edifici és una infraestructura col·lectiva i un espai comunitari per catalitzar un procés de rehabilitació social i urbana. En aquests sentit, alguns veïns s’han interessat pels sistemes d’eficiència energètica que incorpora l’espai i han demanat noves sessions informatives per aplicar aquests sistemes a casa seva. Els estudiants de l’ETSAV  s’han ofert a assessorar tothom qui ho vulgui.

Ara per ara, Ressò encara és un espai neutre, en tant que els usuaris s’hi poden apropar i concebre’l a la seva manera. Les dues entitats veïnals de Sant Muç han aprofitat la jornada de portes obertes per convidar a tothom a les tres sessions participatives obertes a tota la ciutadania que l’Ajuntament de Rubí prepara per després de l’estiu i que han d’implicar els veïns i veïnes en la definició dels usos de l’espai. Les jornades de participació tindran lloc els dies 9, 16 i 23 de setembre a les 18 h.

El prototip Ressò ha guanyat diversos premis, entre ells el primer premi d'Innovació, el primer premi d’Arquitectura i el tercer premi d’Urbanisme i Societat al Solar Decathlon Europe 2014. L’equip de l’ETSAV també va rebre una menció d’honor a la competició de projectes universitaris del World Sustainable Building 2014 (WSB14).