Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Serveis d’Atenció Diürna de la Font del Ferro aposten pel treball comunitari La millora de la situació sanitària ha permès recuperar algunes activitats que es feien fora de la finca i també impulsar-ne de noves https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Serveis d’Atenció Diürna de la Font del Ferro aposten pel treball comunitari

La millora de la situació sanitària ha permès recuperar algunes activitats que es feien fora de la finca i també impulsar-ne de noves

El SOI ha estat treballant a l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol (foto: Font del Ferro).
El SOI ha estat treballant a l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol (foto: Font del Ferro)

Els Serveis d’Atenció Diürna de la societat municipal Font del Ferro han reprès recentment el treball comunitari que va quedar interromput per la pandèmia i l’han ampliat amb noves activitats que busquen millorar les competències dels seus usuaris i usuàries i potenciar el seu vincle amb la ciutadania rubinenca.

Durant l’hivern, les persones del Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) han estat treballant a l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol. Des d’allà s’han encarregat d’elaborar tot el guarniment nadalenc del local i de mantenir un espai amb plantes. En aquests moments, també es planteja una propera col·laboració amb el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol per a la creació d’un hort a l’exterior del local veïnal.

El Servei Ocupacional d’Inserció també realitza des del setembre un taller setmanal de cuina al Centre Cívic del Pinar-La Cruïlla. Les persones usuàries s’encarreguen de comprar prèviament els ingredients que necessitaran per fer les receptes, cosa que els permet treballar diferents capacitats bàsiques, i posteriorment elaboren els plats, que es poden endur a casa.

El mateix grup del SOI assisteix un cop per setmana a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler per fer cerques d’interès, escoltar música o mirar documentals, i també fa sortides mensuals de contingut divulgatiu dins i fora de la ciutat.

Tant les persones usuàries d’aquest servei com del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) col·laboren en l’organització d’activitats socials a l’exterior de la finca. Properament, a més, podran reprendre les sessions de ioga i hidroteràpia que es feien abans de la pandèmia a l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol i al Pavelló Municipal de Can Rosés respectivament.

Celebrem que l’evolució de la pandèmia hagi permès recuperar totes aquestes activitats i seguir incidint en el treball comunitari. Per a les persones amb discapacitat intel·lectual que encara no estan preparades per ocupar un lloc de feina, els Serveis d’Atenció Diürna són d’enorme importància, ja que els aplanen el camí d’una veritable inclusió laboral i social”, ha argumentat la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo.

     

Què són els Serveis d’Atenció Diürna

A banda de la seva activitat productiva, que desenvolupa a través de les diferents línies del Centre Especial de Treball, la societat municipal Font del Ferro disposa d’un Servei Ocupacional d’Inserció i d’un Servei de Teràpia Ocupacional.

El SOI és una alternativa a la integració laboral d'aquelles persones amb discapacitat intel·lectual que, tot i que tenen aptituds laborals i productives, encara no es poden incorporar als centres especials de treball per manca de formació laboral o d'oferta de treball. Aquest servei es converteix en un pas intermig entre els centres ocupacionals i els centres especials de treball.

Les persones usuàries del SOI no tenen contracte laboral ni perceben salari. En el seu cas, l'activitat que desenvolupen pretén mantenir i estimular les seves capacitats laborals mentre esperen l'oportunitat d'incorporar-se a una activitat remunerada.

De la seva banda, el STO busca la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual que no poden incorporar-se al sistema de treball ordinari, ja que no poden arribar a un nivell de productivitat suficient.

A través de tallers i activitats es treballen aspectes que tenen a veure amb el benestar emocional, físic i material, el desenvolupament personal, les relacions interpersonals, l’autodeterminació, la inclusió social i els drets.

Objectius de Desenvolupament sostenible