Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs i rubinenques represaliats pel Franquisme reben un homenatge La Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes ha homenatjat Neus Català, Juan Martínez, Paqui Cruz i altres rubinencs que han patit repressió per enfrontar-se a la Dictadura Franquista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs i rubinenques represaliats pel Franquisme reben un homenatge

La Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes ha homenatjat Neus Català, Juan Martínez, Paqui Cruz i altres rubinencs que han patit repressió per enfrontar-se a la Dictadura Franquista

L’acte ha tingut lloc a la rambla del Ferrocarril (Foto: Ajuntament/Localpres).
L’acte ha tingut lloc a la rambla del Ferrocarril (Foto: Ajuntament/Localpres)

Les víctimes de la repressió franquista de la ciutat han rebut un homenatge aquest dissabte organitzat per la Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes. Persones com Neus Català, Juan Martínez o Paqui Cruz, aquest dues últimes encara vives, han estat els protagonistes de l'acte celebrat aquest dissabte a la rambla del Ferrocarril.

L’acte ha posat nom a totes les persones de la ciutat que van partir exili o la repressió franquista en qualsevol de les seves formes. Això ha estat gràcies al treball de recerca de la Mesa que vetlla per evitar l’oblit de totes les persones que van lluitar per la democràcia i en contra de la dictadura.

El regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro Cano, que ha assistit a l’acte, ha agraït aquesta feina i s’ha compromès a continuar aquest treball des de la regidoria que encapçala: “Posem en valor la feina feta però hem de fer una passa endavant per fer l’homenatge, la reparació i la recuperació de la memòria històrica d’aquesta ciutat. Tenim un deute i l’anirem actualitzant”