Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs podran gaudir de més d’una setantena d’activitats culturals durant aquest Nadal Amb l’objectiu de reduir el temps d’espera, s’allargarà l’horari del Mag Rubisenc i es lliurarà tiquet d’accés als infants https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-rubinencs-podran-gaudir-de-mes-d2019una-setantena-d2019activitats-culturals-durant-aquest-nadal/@@images/image/preview

Els rubinencs podran gaudir de més d’una setantena d’activitats culturals durant aquest Nadal

Amb l’objectiu de reduir el temps d’espera, s’allargarà l’horari del Mag Rubisenc i es lliurarà tiquet d’accés als infants

La darrera cavalcada de Reis (foto: Localpres).
La darrera cavalcada de Reis (foto: Localpres)

El Servei de Cultura i les entitats locals han tornat a preparar un bon nombre d’activitats amb l’objectiu que els rubinencs gaudeixin del Nadal a Rubí. Es tracta de més d’una setantena de propostes que, en la seva majoria, constitueixen grans clàssics d’aquestes dates. Les representacions d’Els pastorets, la visita del Mag Rubisenc, el festival Nochebuena para todos, ningún niño sin Navidad o la Cantada Popular són només una petita mostra de les activitats que repeteixen protagonisme al programa d’activitats d’aquest Nadal.

El Nadal representa un dels moments àlgids de l’oferta cultural i lúdica de la ciutat. És un exemple clar de com Rubí manté vives les tradicions”, ha declarat la regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz. La responsable municipal ha subratllat el caire familiar de les activitats programades aquest any, així com la gran implicació de les entitats locals en la seva organització: “La suma de tot fa un programa de qualitat i apte per a tots els públics”.

Tot i que, en termes generals, la proposta cultural i lúdica per aquestes festes manté la línia d’anys anteriors, l’Ajuntament ha volgut introduir-hi algunes millores. Així, amb l’objectiu d’evitar les llargues esperes que es registraven al campament del Mag Rubisenc com a conseqüència de la gran afluència de visitants, el Servei de Cultura ha decidit prorrogar aquesta activitat una hora més cada dia, així com lliurar tiquets d’accés als infants de 0 a 12 anys per regular-ne l’entrada. D’aquesta manera, les famílies podran tenir una idea orientativa de la seva hora d’accés i evitar-se llargues cues.

El campament del Mag Rubisenc s’ubicarà al Castell els dies 2, 3 i 4 de gener entre les 17 h i les 21 h. A més, el 17 de desembre, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà una Hora del conte especial dedicada a la figura d’aquest personatge ja tradicional del Nadal a Rubí.

La nit més màgica
El Mag Rubisenc és el personatge que anticipa i acompanya l’arribada dels Reis Mags d’Orient. Una tradició molt esperada per grans i petits que l’any passat va aplegar al voltant de 8.000 persones a l’Escardívol i prop de 30.000 al llarg de tota la cavalcada.

La nit màgica del 5 de gener mantindrà el format d’anys anteriors, amb una cavalcada formada per set carrosses que partirà de l’Escardívol, passarà per alguns dels principals carrers de la ciutat i acabarà a la plaça del Doctor Guardiet amb la tradicional adoració al nen Jesús, novament amb la participació dels alumnes del col·legi Regina Carmeli.

Amb l’objectiu que tothom pugui gaudir d’aquesta nit especial, l’arribada dels Reis tornarà a ser narrada en directe amb el llenguatge de signes. A més, com cada any, les quatre tones de caramels que es repartiran durant la cavalcada seran aptes per a celíacs.

Activitats familiars i velles tradicions
El programa d’activitats per aquest Nadal inclou un ampli ventall de propostes adreçades als més petits. Entre aquestes destaca el cinema infantil, que ampliarà la seva presència durant les festes amb passis tant al Teatre Municipal La Sala com a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. A més, els dies 19 i 20 de desembre s’estrenarà l’activitat El dia més curt, consistent en la projecció de diversos curtmetratges infantils.

Per aquest Nadal, l’Ateneu Municipal també ha previst un gran nombre de tallers per a tota la família, que abordaran des de la rebosteria nadalenca a la realització d’ornaments amb diferents tècniques, com ara el decoupage o el felthu.

La tradició també tindrà un pes primordial en aquestes dates, sobretot de la mà de les entitats locals, que seran novament responsables dels grans clàssics del Nadal: El Poema de Nadal d’Òmnium Cultural (14 de desembre), l’11a Cantada Popular de la Coral Conturbat me (20 de desembre), l’exposició de Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí (a partir del 21 de desembre), Els pastorets, o l’adveniment del nen Jesús, a càrrec del Grup del Casal Popular i el Grup de Teatre Gatzara (amb diverses sessions a partir del 21 de desembre), el Concert de Nadal de l’Orquestra Simfònica de l’Escola Municipal de Música Pere Burés (22 de desembre), el Festival de Valsos i Danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès (28 de desembre) i el 35è Concert Nadalenc de Sardanes de Foment de la Sardana (1 de gener).

A aquestes propostes ja tradicionals cal sumar les diverses activitats de caràcter solidari que tindran lloc en els propers dies: el 20è Festival Benèfic Nochebuena para todos, ningún niño sin Navidad de l’Hermandad Rociera de Rubí (13 de desembre), la Marató de contes solidària de La Xarxa (14 de desembre), la campanya de recollida de joguines de la Unión Extremeña i la festa Cap infant sense joguina, que organitzarà la Societat Blues de Rubí (3 de gener).

Totes les activitats estan recollides en un programa de mà que es distribuirà amb el proper número de la revista municipal La Ciutat i en els equipaments municipals. També es poden consultar ja al web municipal.