Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs omplen el parc de La Serreta el dia de la seva inauguració L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el Consell dels Infants han convidat la ciutadania a gaudir d’aquest espai, d’uns 10.000 metres quadrats de superfície https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs omplen el parc de La Serreta el dia de la seva inauguració

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el Consell dels Infants han convidat la ciutadania a gaudir d’aquest espai, d’uns 10.000 metres quadrats de superfície

L’alcaldessa i dos dels membres del Consell dels Infants, durant el discurs d’inauguració del parc (foto: Localpres).
L’alcaldessa i dos dels membres del Consell dels Infants, durant el discurs d’inauguració del parc (foto: Localpres)

El nou parc de La Serreta s’ha inaugurat aquest diumenge amb una gran festa participativa. La ciutadania s’ha traslladat fins aquest espai, que compta amb una superfície d’uns 10.000 metres quadrats, per gaudir de les múltiples activitats que s’han organitzat al llarg de tot el matí.

Amb la inauguració d’avui donem resposta a una de les grans reivindicacions veïnals d’aquesta zona, que feia anys que reclamava que aquest espai, abans abandonat, es convertís en un espai d’ús ciutadà”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. La primera edil s’ha mostrat molt orgullosa d’aquest nou equipament: “Crec que el resultat parla per si sol, i avui podem dir orgullosos que el parc de La Serreta representa un plus de qualitat pel barri [...]”. Martínez ha comentat que “l’objectiu que hem tingut sempre amb aquest parc ha estat recuperar-lo per al gaudiment dels rubinencs i rubinenques. Tal i com hem fet amb altres zones de la ciutat, volem parcs i espais plens de vida, amb gent que se'ls facin seus i que els utilitzin”. L’alcaldessa també ha recordat als assistents a la inauguració que aquest és un equipament amb un disseny trencador i innovador, diferent a la resta de parcs de la ciutat: “Estem construint una ciutat diferent, entre tots, i aquesta ciutat ja està donant passos cap a l’excel·lència”. Per últim, Ana María Martínez ha agraït la paciència que han tingut els veïns de la zona durant l’execució de les obres, incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015.

Per la seva banda, el Consell dels Infants també ha dirigit unes paraules al públic assistent, explicant les impressions que van extreure del parc durant una visita guiada que van fer en primícia fa uns dies. Els nens i nenes valoren molt positivament la superfície del parc i el fet que s’hagin “aprofitat molt bé els desnivells per fer aquests tobogans. No és un parc a l’ús, com els que estem acostumats a veure a la nostra ciutat. I el que més ens ha cridat l’atenció és el rocòdrom [...]”. En canvi, han manifestat que els agradaria que hi hagués més arbres: “Un espai tan gran i tan nou hauria de tenir més ombra a l’estiu. També trobem a faltar uns gronxadors i una font a la part baixa del parc”.

Una festa participativa
Durant el matí de diumenge s’han dut a terme diverses activitats pensades per a tota la família, especialment pels més petits.

La festa ha arrencat amb una tabalada a càrrec del grup Explosió Rítmica de la Colla de Diables de Rubí, seguida del muntatge STEP, de la companyia Latte Makiato, un espectacle que barreja acrobàcies, swing i malabars. Un grup d’alumnes de l’Institut La Serreta ha ofert una actuació de hip hop i també s’han organitzat múltiples activitats esportives, en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat: bàsquet 3x3 (Club Esportiu de Bàsquet Sant Jordi), rocòdrom (Escola Regina Carmeli), activitats a la recta d’atletisme (Unió Atlètica Rubí) i xuts a porteria (alumnes de futbol sala de l’Institut La Serreta).

Un parc diferent
El nou parc de La Serreta té unes característiques que el fan singular: a banda de ser un dels més grans de Rubí, és el primer en incorporar de manera integral un disseny amb multitud de jocs i activitats inclusives. El disseny d’aquest espai fuig dels usos tradicionals dels parcs, plantejant àrees de joc innovadores: s’han dissenyat topografies artificials per a nens més petits i d’altres per a nens més grans que fomenten les activitats a l’aire lliure. La inclusivitat i l’accessibilitat han estat una premissa clau a l’hora d’escollir els diferents jocs. El sòl continu i el fet que les estructures estiguin a nivell del terra fan que tota l’àrea sigui accessible per tots els infants, sense discriminació per capacitats físiques.

També s’ha cercat la màxima eficiència energètica, la minimització de l’ús de recursos no renovables i el mínim impacte ambiental en la seva construcció i posterior ús i manteniment. 

Imatges relacionades

També s'han organitzat activitats a la recta d’atletisme del parc (foto: Localpres)
També s'han organitzat activitats a la recta d’atletisme del parc (foto: Localpres)
Entre les diferents activitats, s'ha organitzat un 3x3 (foto: Localpres)
Entre les diferents activitats, s'ha organitzat un 3x3 (foto: Localpres)
A l'hora de dissenyar el parc s'han aprofitat els desnivells del terreny per crear diversos tobogans (foto: Localpres)
A l'hora de dissenyar el parc s'han aprofitat els desnivells del terreny per crear diversos tobogans (foto: Localpres)
Els nens i nenes han pogut gaudir del rocòdrom durant la inauguració (foto: Localpres)
Els nens i nenes han pogut gaudir del rocòdrom durant la inauguració (foto: Localpres)
Alumnes de l'Institut La Serreta han ofert una actuació de hip hop (foto: Localpres)
Alumnes de l'Institut La Serreta han ofert una actuació de hip hop (foto: Localpres)
La festa d'inauguració del parc de La Serreta ha estat molt participativa (foto: Localpres)
La festa d'inauguració del parc de La Serreta ha estat molt participativa (foto: Localpres)