Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els robatoris amb força a llars i empreses es redueixen a Rubí En l’últim any, també s’han reduït els robatoris amb violència o intimidació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els robatoris amb força a llars i empreses es redueixen a Rubí

En l’últim any, també s’han reduït els robatoris amb violència o intimidació

La junta s'ha celebrat a la Masia de Can Serra (Foto: Ajuntament/Localpres).
La junta s'ha celebrat a la Masia de Can Serra (Foto: Ajuntament/Localpres)

La Junta de Seguretat Local de Rubí, celebrada aquest dilluns al matí, ha fet recompte de l’activitat dels diferents cossos de seguretat que actuen a Rubí. Durant la trobada s’han analitzat les dades generades entre el febrer de 2021 i gener de 2022.

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha refermat que Rubí és una ciutat segura: "Amb les dades qua avui hem analitzat, podem dir que tenim una ciutat segura i les dades ho refermen".

Segons ha explicat el responsable del cos municipal, les dades registrades s’apropen a les anteriors a la pandèmia. L’eliminació progressiva de restriccions imposades per la situació sanitària ha permès orientar la tasca policial a accions preventives, enguany sobretot en l’àmbit de la seguretat ciutadana.

En aquest sentit, s’ha treballat per fer front a la percepció d’inseguretat a la ciutat, fenomen que també s’ha registrat al conjunt del país. A més, les xifres de fets delictius han tornat progressivament a les obtingudes a les d’abans de la pandèmia.

Així doncs, en el període d’estudi presentat a la Junta, des de primer de març de 2021 fins el 28 de febrer de 2022, els serveis planificats de vigilància a peu dels espais públics han passat a ser 500, enfront els 166 de l’any anterior a l’inici de la pandèmia. Els passos escolars també han passat de 1189 a 1803.

També han augmentat els serveis adreçats a l’alliberament de vehicles no autoritzats a estacionar a les reserves, que ha estat del 300%, relacionat amb la represa de l’activitat econòmica, així com els controls de trànsit, que han passat a ser de 218, enfront els 100 del període anterior.

Fruit d’aquesta activitat s’han interposat 1073 denúncies per estacionar en zones de vianants, voreres i passos de vianants. S’han denunciat 263 vehicles que no estaven assegurats, 292 que no tenien passada la ITV, 96 conductors i conductores per conduir sota els efectes de l’alcohol i s’han denunciat 54 persones conductores de vehicles de mobilitat personal per circular per zones on no està permès.

Així mateix, s’han instruït 91 atestats per delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol i 59 per conduir sense haver obtingut permís de conducció o sense vigència per pèrdua de punts. Finalment, s’han confeccionat 498 diligències per fets delictius en general.

Pel que fa als accidents de trànsit, la policia local ha intervingut en 510, una xifra superior a la de l’any anterior, 414, però inferior a la del període immediatament anterior a la pandèmia, 566.

Els requeriments per molèsties entre veïns han descendit de 976 a 746, en canvi, per molèsties a la via pública s’han incrementat de 686 a 720.

Les infraccions a ordenances excloses la de circulació, denunciades per la seva constatació per part dels agents han estat 277, bàsicament també relacionades amb molèsties.

Pel que fa al cos dels Mossos d’Esquadra, l'anàlisi del balanç delinqüencial del municipi de Rubí de l'exercici 2021 en comparació amb l'exercici del 2019 mostra que les infraccions penals han patit un lleuger augment, ja que s'ha passat de 3.803 fets el 2019 a 4.180 fets el 2021. Per contra, tant la resolució de fets com el nombre de detencions ha augmentat, quant a detencions s'ha passat de 368 l'any 2019 a 414 el 2021.

Quant a la ràtio de criminalitat del municipi (delictes per cada 1.000 habitants), la de Rubí ha estat de 53,2%, inferior en 7,45 punts a la de Catalunya que el 2021 va arribar al 60,65%.

El secretari general d'Interior, Oriol Amorós i March, ha posat en valor la tasca duta a terme els darrers mesos a Rubí: "A la darrera junta local de seguretat, vam aprovar mesures que hem posat en pràctica i hem obtingut resultats".


Els fets patrimonials són els delictes que més es produeixen a Rubí i representen un 81% del total de delictes coneguts.

En aquest àmbit cal destacar la reducció dels robatoris a domicili en un 40,2% respecte al 2019. També baixen considerablement els robatoris amb força en empresa, un 55,7%.

El delicte de l'àmbit del patrimoni que més ha augmentat durant l'any 2021 és el robatori amb força a interior de vehicle que puja un 72% i passa de 211 el 2019 a 363 el 2021. 

Els delictes contra les persones s'han reduït 3,6% el 2021 i és una tipologia delictiva que afecta poc a Rubí.

Els delictes de robatori amb violència i/o intimidació baixen un 24,4% i passa de 217 fets el 2019 a 164 el 2021. Les estrebades també fan una baixada significativa d'un 70,9% i es passa de 86 fets a 25 el 2021.En paràmetres generals Rubí gaudeix de molt bona salut en matèria de seguretat pública.

Els dispositius conjunts per prevenir delictes entre els Mossos i la Policia Local de Rubí s'han mantingut durant el 2021 i es mantindran actius també durant el 2022.

Els dos cossos ja treballen en l’actualització dels plans operatius i de noves propostes de comunicació i prevenció en seguretat.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

A la junta hi han participat tots els cossos de seguretat que ofereixen els seus serveis a Rubí (Foto:Ajuntament/Localpres)
A la junta hi han participat tots els cossos de seguretat que ofereixen els seus serveis a Rubí (Foto:Ajuntament/Localpres)