Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els projectes de competitivitat empresarial s’adapten a les necessitats de les empreses en el marc de l’emergència sanitària La proposta es desenvoluparà aquest any de manera completament telemàtica i detectarà en cada cas com millorar l’estratègia de cada participant https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els projectes de competitivitat empresarial s’adapten a les necessitats de les empreses en el marc de l’emergència sanitària

La proposta es desenvoluparà aquest any de manera completament telemàtica i detectarà en cada cas com millorar l’estratègia de cada participant

Les empreses ja es poden inscriure a l’edició d’enguany.
Les empreses ja es poden inscriure a l’edició d’enguany

L'Ajuntament de Rubí, a través de l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) i la Diputació de Barcelona promouen des de 2010 els projectes de millora de la competitivitat empresarial amb la participació d'una mitjana de 50 pimes i micropimes cada any. En aquesta edició, els projectes s'adapten a les necessitats de les empreses en el marc de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19 i es desenvoluparan de manera completament telemàtica per detectar en cada cas com millorar l'estratègia de cada participant.

La iniciativa permetrà identificar les palanques de creixement de les empreses participants a mitjà i llarg termini per poder implementar-les en els seus objectius estratègics a través d'un pla de creixement i un pla d'acció personalitzat i a mida. A través dels diferents projectes, les empreses podran fer una reflexió estratègica i identificar els factors clau d'èxit per al seu creixement empresarial, estructurar un full de ruta i materialitzar les propostes amb un acompanyament personalitzat de forma telemàtica. S'incidirà en els següents elements clau de la competitivitat: organització i equip directiu, màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica i comercialització.

Hi poden participar les empreses amb la matriu o centre de decisió a la demarcació de Rubí. Les empreses passaran per un procés de selecció i han d'estar el dia amb les seves obligacions laborals, tributàries i fiscals respecte a l'AEAT i la Seguretat Social. Les empreses interessades a participar-hi han d'omplir un formulari perquè es pugui valorar la seva candidatura.

Metodologia
Totes candidatures rebudes passaran per una fase de selecció per detectar les empreses amb més potencial de creixement. En una segona fase, es realitzarà una entrevista de forma telemàtica per analitzar la situació de l'empresa i fixar els objectius que millor responguin a la seva realitat. En segon lloc, i sobre la base de la diagnosi de la primera fase, es definirà un pla de creixement operatiu enfocat a cada negoci, amb el suport i assessorament de consultors especialitzats. Finalment, a la tercera i última fase del programa, les companyies rebran suport per posar en marxa les accions identificades en el pla de creixement a través d'un pla d'acció. En aquesta fase, un expert de l'àrea o àrees identificades com a prioritàries a treballar (gestió empresarial, planificació estratègica, comercialització, recursos humans, finançament, innovació o internacionalització) acompanyarà cada empresa amb 12 hores de sessions individuals.

El cost aproximat per empresa és de 1.800 euros, el 100% dels quals estan finançats per l'Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.