Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els premis “Gent del barri, gent de Rubí” reconeixen l’Ateneu per la seva tasca de promoció cultural L’AV Zona Mercat ha lliurat els guardons aquest dissabte en una gala especial que commemorava els deu anys d’aquesta iniciativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els premis “Gent del barri, gent de Rubí” reconeixen l’Ateneu per la seva tasca de promoció cultural

L’AV Zona Mercat ha lliurat els guardons aquest dissabte en una gala especial que commemorava els deu anys d’aquesta iniciativa

Els guardonats (Foto: Ajuntament/ Lali Puig).
Els guardonats (Foto: Ajuntament/ Lali Puig)

L’Ateneu Municipal ha rebut un dels premis Gent del barri, gent de Rubí, que atorga l’Associació de Veïns Zona Mercat, per la seva tasca de promoció i difusió cultural el darrer semestre de 2018. Els guardons s’han lliurat aquest dissabte a l’Hotel Sant Pere II, en el marc d’una gala especial que commemorava els deu anys d’aquesta iniciativa.

Amb aquest reconeixement, l’entitat veïnal de la Zona Mercat ha volgut destacar el treball d’un equipament polivalent en què es duen a terme tot tipus d’activitats culturals, sociocomunitàries i associatives. Durant el darrer semestre de 2018, l’Ateneu va apostar fortament per les propostes musicals ─amb els cicles de Jazz, Música per a petita infància, Conta’m una òpera o Sala Clàssica─ , així com també per les activitats infantils, representades en les sessions de creativitat i ciència en família o en la sèrie d’espectacles Teatre per a petita infància. A més, s’hi van programar una gran diversitat de cursos, entre els quals n’hi havia de fotografia digital, escriptura creativa i dibuix i pintura, entre d’altres.

A l’hora de fer balanç de la tasca de l’Ateneu, també han tingut rellevància les activitats organitzades pel propi teixit associatiu, com ara les promogudes per l’Aula d’Extensió Universitària, les tertúlies sobre temes de patrimoni a càrrec del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí o les exposicions impulsades per diversos col·lectius.

El premi ha estat recollit aquest dissabte per dos responsables tècnics de l’Ateneu en un acte que també ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos regidors de l’equip de govern, entre ells el responsable de Cultura, Moisés Rodríguez.

A banda de l’Ateneu, els premis Gent del barri, gent de Rubí han reconegut en aquesta edició el fotògraf Josep Maria Roset, amb una sòlida trajectòria que li va valer la Creu de Sant Jordi 2018; el periodista Moisés Rodríguez, que treballa actualment al Canal 24h de TVE; el guitarrista Juan Gallardo de la Peña Cultural Andaluza Calixto Sánchez; el Club de Gimnàstica Artística Esportiva de Rubí (GAER); i Marta Cano, jugadora del Club Voleibol Rubí i Premi Junior 2018.