Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els participants als projectes de millora de la competitivitat de l’OSE evidencien el seu èxit La Masia de Can Serra ha acollit aquest divendres la jornada de cloenda dels projectes impulsats en el marc del Pla de mesures anticrisi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els participants als projectes de millora de la competitivitat de l’OSE evidencien el seu èxit

La Masia de Can Serra ha acollit aquest divendres la jornada de cloenda dels projectes impulsats en el marc del Pla de mesures anticrisi

El regidor Jaume Buscallà durant la presentació de la jornada (foto: Localpres).
El regidor Jaume Buscallà durant la presentació de la jornada (foto: Localpres)

Algunes de les empreses que han participat aquest any en els diferents projectes de millora de la competitivitat de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí han assistit aquest divendres a la jornada de cloenda d’aquestes accions, que ha tingut lloc al Fòrum de la Masia de Can Serra. Durant la cita s’han donat a conèixer els resultats finals i diversos casos d’èxit dels projectes Quadre de comandament, Finançament a mida, Xarxa Rubí Empresa i Internacionalització ─inici, diversificació i consolidació─, impulsats en el marc del Pla de mesures anticrisi 2014.

La jornada ha evidenciat la bona acceptació d’aquests projectes entre el teixit empresarial. Un fet que ha portat el regidor responsable de l’Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, a refermar la voluntat del Consistori de donar-los continuïtat: “L’Ajuntament té la intenció de continuar amb aquest suport al teixit empresarial [...]. Rubí és una ciutat empresarial i industrial [...], però més enllà d’això el que es tracta és que sigui una ciutat d’emprenedors i, al final, d’empresaris, siguin de la dimensió que siguin”.

Durant la presentació de la jornada, Buscallà ha fet especial èmfasi en els bons resultats de la Xarxa Rubí Empresa, una de les novetats d’aquest 2014. Aquest projecte, que pretén fomentar i establir la col·laboració entre empreses, buscant la complementarietat i el valor afegit en l’àmbit de la innovació, ha comptat enguany amb la participació d’una dotzena de firmes que n’han fet una excel·lent valoració. En una enquesta realitzada posteriorment, totes elles han destacat el fet d’haver pogut descobrir i incorporar noves eines de treball, un 85% han manifestat que ara coneixen millor les noves tendències i les tenen presents al seu negoci, i un 80% que actualment estan més presents a les xarxes socials i altres entorns digitals, entre d’altres qüestions. La totalitat dels participants també han assegurat que estarien disposats a formar part d’una comunitat com la Xarxa Rubí Empresa en un futur.

Per a Buscallà, l’èxit d’aquesta acció confirma que “estem en un moment de fer xarxa” i que aquesta manera de treballar pot ajudar les empreses de Rubí a ser més competitives. Així ho ha reforçat amb el seu testimoni l’empresa dedicada al packaging Cartonatges Rubí, una de les participants al projecte Xarxa Rubí Empresa.

Projectes ja consolidats
Durant la jornada de cloenda d’aquest divendres, també s’han donat a conèixer els resultats d’altres projectes de millora de la competitivitat ja àmpliament consolidats. És el cas dels tres programes d’Internacionalització, adreçats a dotar les empreses de Rubí d’un pla de suport i acompanyament individualitzat en el seu procés de sortida als mercats estrangers.

Durant aquest any, set empreses han participat en el programa d’iniciació a la internacionalització, cinc en el de diversificació i sis més en el de consolidació. En el marc d’aquestes accions, s’han fet des de jornades formatives a mida fins a acompanyaments a implantacions d’empreses a diferents països, redactats de compravenda internacional i anàlisis de fluxos d’importacions i exportacions de productes, entre d’altres.

Un altre dels projectes ben valorats pel teixit empresarial local és el de Quadre de comandament, que ja suma quatre edicions. Aquesta acció està orientada a millorar la competitivitat i la presa de decisions de l’empresa mitjançant deu hores de sessions personalitzades en què s’ajuda els participants a fer un control d’aquelles variables que intervenen en l’assoliment dels objectius de la companyia.

Al llarg del 2014, una desena d’empreses han participat en aquest programa, sumant més de 140 hores d’acompanyament. Un 40% de les companyies han completat un quadre de comandament integral mentre que la resta n’han fet un de parcial.

Aquest divendres també s’ha fet balanç del projecte Finançament a mida, adreçat a estudiar i millorar la capacitat financera de les empreses. Amb aquesta acció es vol ajudar els participants a aconseguir finançament en funció de la seva capacitat d’endeutament, millorant el seu poder de negociació amb la realització d’un dossier executiu financer.

Vuit empreses han pres part en aquest projecte, realitzant més de 140 hores de tutoria. Gràcies a aquesta iniciativa, ja s’ha trobat finançament per a tres companyies per un volum de més de 110.000 euros, mentre que quatre empreses més es troben en procés de creació del resum executiu i l’anàlisi del nou endeutament, amb l’objectiu d’aconseguir un finançament total per valor de 1.320.000 euros.

A la jornada també s’han exposat els casos d’èxit de les empreses Carlos Árboles ─Internacionalització─, Mas Acoustics ─Quadre de comandament─ i La Popular ─Finançament a mida─.