Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els participants al programa ‘Emprenedoria a l’escola’ donen els beneficis a entitats solidàries L’alumnat de 5è de les escoles Montessori, Teresa Altet i Pau Casals han presentat els seus projectes cooperatius i han donat part dels beneficis aconseguits a Rodamons Rubí i UNICEF Catalunya, entre d’altres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els participants al programa ‘Emprenedoria a l’escola’ donen els beneficis a entitats solidàries

L’alumnat de 5è de les escoles Montessori, Teresa Altet i Pau Casals han presentat els seus projectes cooperatius i han donat part dels beneficis aconseguits a Rodamons Rubí i UNICEF Catalunya, entre d’altres.

La cloenda del programa ha tingut lloc als jardins de l’Ateneu (foto: Localpres).
La cloenda del programa ha tingut lloc als jardins de l’Ateneu (foto: Localpres)

Tres centres educatius de la ciutat han participat aquest curs a la iniciativa ‘Emprenedoria a l’escola’ que fomenta l’emprenedoria cooperativista. L’escola Pau Casals hi participa des del curs 2013-2014, la Teresa Altet s’hi va afegir el curs passat i el Montessori ho ha fet enguany.

Durant el curs, l’alumnat ha creat, dissenyat, planificat i tirat endavant una cooperativa. Aquest procés, tutelat pel professorat, inclou els tràmits de creació de l’empresa –que han comptat amb l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE)-, l’elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, la comunicació, la producció i, finalment, la venda al Mercat d’Artesania. La cloenda del programa ha reunit a tots els participants als jardins de l’Ateneu. L’alcaldessa Ana María Martínez ha presidit la trobada i s’ha dirigit a l’alumnat per encoratjar-los a convertit les seves idees en realitats: “emprendre és l’habilitat de transformar les idees en accions. Això és el que heu fet vosaltres durant aquest curs a través de l’experiència de les cooperatives. Aquesta capacitat que heu adquirit us serà molt útil a la vida. Rubí necessita persones emprenedores que treballin en equip, com vosaltres".

L’acte de cloenda ha servit també per lliurar un percentatge dels beneficis obtinguts amb la venda dels productes a diferents entitats locals. L’escola Montessori ha donat un xec a l’entitat animalista Rodamons Rubí, el Pau Casals ho ha fet a l’entitat Pallapupes i UNICEF Catalunya i el Teresa Altet a l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del mateix centre que destina part dels seus recursos a projectes socials.