Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els PAE de La Llana, la Ctra. de Terrassa, el Molí de la Bastida i Can Rosés es constituiran en Àrea de Promoció Econòmica Urbana L’Ajuntament de Rubí promou aquest òrgan de gestió com a prova pilot amb el suport del Fòrum Empresarial Cecot de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els PAE de La Llana, la Ctra. de Terrassa, el Molí de la Bastida i Can Rosés es constituiran en Àrea de Promoció Econòmica Urbana

L’Ajuntament de Rubí promou aquest òrgan de gestió com a prova pilot amb el suport del Fòrum Empresarial Cecot de Rubí

La rotonda de La Llana  (foto: Ajuntament de Rubí).
La rotonda de La Llana (foto: Ajuntament de Rubí)

Els polígons d’activitat econòmica de La Llana, la Carretera de Terrassa, el Molí de la Bastida i Can Rosés formaran la primera Àrea de Promoció Econòmica Urbana  (APEU) de la ciutat. El consistori promou la implantació d’aquest sistema de gestió públic i privat com a prova pilot per impulsar la competitivitat de les empreses de la zona. Les APEUs faciliten que qualsevol zona de concentració d’activitat econòmica que vulgui augmentar la seva competitivitat o evitar situacions de degradació pugui ser gestionada de manera conjunta amb l’objectiu de millorar els serveis i la qualitat de l’entorn, complementant les actuacions dels poders públics i potenciant la col·laboració entre agents públics i privats. Rubí és un dels primers municipis de Catalunya que promou la creació d’una APEU en sol industrial.

Rubí té un històric molt important de concertació i treball compartit amb el teixit econòmic. La nova llei dels APEUS en obre una nova oportunitat per profunditzar en aquest treball que pensem aprofitar. En aquest històric de treball conjunt, sempre hem trobat la col·laboració de CECOT Rubí i en aquesta ocasió també serà així. En moments com l’actual, té més valor que mai el treball compartit amb els agents econòmics del territori”, diu el regidor de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto Ortiz.

Aquests instruments de col·laboració publicoprivada, definits recentment pel Parlament de Catalunya a través de la Llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana, tenen com a objectiu la modernització i promoció de determinades zones urbanes; la millora de la qualitat de l’entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles; la consolidació del model de ciutat compacta, complexa, cohesionada i mediambientalment eficient, i l’increment de la competitivitat per afavorir la creació de l’ocupació.

Els quatre polígons triats per formar l’APEU ocupen el 30.8 % de la superfície total dels PAE de la ciutat, es troben en bon estat, compten amb entitats de gestió amb una antiguitat de més de 5 anys, amb una elevada representativitat i nombre d’associats respecte al total d’establiments de la zona, tenen un pes important quan el percentatge d’empreses, de treballadors i facturació. A més en aquests quatre polígons s’hi ubiquen 14 de les 50 empreses de Rubí que presenten xifres de negoci més altes: B.Braun, PPG Iberica Sales & Services, DSV, Germans Boada, Eurofragance, Mane Ibérica, Hexpol Compounding, Deltalab, SA Rubí Industrial, Manent Casanovas, CSI Central de Suministros e Instalaciones,Rema Tip Top Ibérica, Vicente Torns Distribution i Cipsacircuits.

L’activitat que porten a terme les APEUs beneficia els espais públics i els interessos generals de la ciutat i és per això que, tot i ser gestionades per entitats de base privada, es constitueixen sota la tutela pública del municipi. És precisament aquest interès públic el que justifica que, un cop acordada i aprovada per tots els agents la creació de l’APEU, s’estableixi un règim d’adscripció obligatòria i un finançament basat en contribucions de naturalesa obligatòria.

La iniciativa compta amb el suport del Fòrum Empresarial Cecot de Rubí i ha rebut una subvenció de 40.000 € de la Diputació de Barcelona per al seu desenvolupament.