Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7 s’uneixen per exigir la finalització de les obres Una desena d’ajuntaments s’han reunit a Castellbisbal i han acordat iniciar una estratègia conjunta perquè es reprenguin els treballs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7 s’uneixen per exigir la finalització de les obres

Una desena d’ajuntaments s’han reunit a Castellbisbal i han acordat iniciar una estratègia conjunta perquè es reprenguin els treballs

Representants d'una desena d'ajuntaments afectats per la paralització de les obres s'han reunit a Castellbisbal (foto: Ajuntament de Castellbisbal).
Representants d'una desena d'ajuntaments afectats per la paralització de les obres s'han reunit a Castellbisbal (foto: Ajuntament de Castellbisbal)

Representants d’una desena d’ajuntaments del Vallès Occidental i del Baix Llobregat s’han reunit aquest dimarts a Castellbisbal per fer un front comú i exigir al Govern espanyol la finalització de les obres d’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 (iniciades fa més de deu anys i actualment aturades, sense data de represa).

A la reunió, convocada per l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, hi ha assistit la primera tinenta d’alcaldia de Rubí, Maria Mas ─per delegació de l’alcaldessa─, les alcaldesses de Sant Cugat, Mercè Conesa, i de Pallejà, Ascensión Ratia, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, així com el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, el tinent d’alcalde de Terrassa, Marc Armengol, i la regidora d’Urbanisme de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim. L’alcalde de Martorell i l’alcaldessa de Corbera han excusat la seva assistència.

Creiem que aquest enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 és fonamental per garantir la mobilitat dels rubinencs i les rubinenques i que ens permetrà guanyar en connectivitat a les zones empresarials de la ciutat, fet que les farà més competitives i fortes”, ha assegurat Maria Mas, primera tinenta d’alcaldia de Rubí. La regidora ha afegit: “Fa anys que el nostre Ajuntament es va implicar en aquesta reivindicació, que va iniciar el grup socialista de Castellbisbal. Aquest dimarts hem participat en aquesta reunió i la nostra voluntat és ser molt actius dins d’aquest grup de municipis”.

Front comú
El principal acord assolit en la reunió ha estat iniciar els treballs per constituir-se com a grup de municipis afectats i convidar-hi els agents socials i econòmics ─associacions empresarials, sindicats i altres entitats i institucions que també puguin veure’s perjudicades per la paralització de les obres─.

A més, s’ha decidit demanar una reunió amb el ministre de Foment, per la qual es buscarà la implicació i el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat.

Paral·lelament, tots els municipis s’han compromès a adherir-se al manifest Connexió, ara! que l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar el passat mes de gener ─el Ple de l’Ajuntament de Rubí va acordar adherir-se a la darrera sessió ordinària del mes de febrer─. El manifest reclama al Govern espanyol que reprengui les obres de forma immediata i s’exigeix un calendari d’execució que garanteixi que l’enllaç es podrà posar en funcionament durant aquest any.