Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els joves tornen a ser protagonistes a la Festa Major de Rubí El programa d’activitats inclou diverses propostes juvenils, com ara una nova edició del Barrakuda Festival o un torneig de Mario Kart per a WII https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-joves-tornen-a-ser-protagonistes-a-la-festa-major-de-rubi/@@images/image/preview

Els joves tornen a ser protagonistes a la Festa Major de Rubí

El programa d’activitats inclou diverses propostes juvenils, com ara una nova edició del Barrakuda Festival o un torneig de Mario Kart per a WII

La nit de divendres, l’Escardívol es tornarà a omplir de música local gràcies al Barrakuda Festival (foto: Localpres).
La nit de divendres, l’Escardívol es tornarà a omplir de música local gràcies al Barrakuda Festival (foto: Localpres)

Enguany, els joves de Rubí podran tornar a gaudir de tot un seguit d’activitats de Festa Major pensades especialment per a ells. Entre les propostes més destacades hi ha una nova edició del Barrakuda Festival ─amb les actuacions de tres formacions locals i d’un grup convidat─, Improvisacions teatrals, les versions del Tastet d’estiu (la cançó de l’estiu) i un torneig de Mario Kart per a WII.

El divendres 26 de juny, el Barrakuda Festival farà pujar dalt de l’escenari de l’Escardívol quatre grups, tres dels quals són rubinencs: Seis pájaros de un tiro i SOAK in BLEACH, que actuaran a les 23.30 h, i The Gramophone Allstars ─el grup convidat─ i M.A.D., que ho faran a la 01.30 h. AMR, Associació de Músics de Rubí col·labora amb l’Ajuntament a l’hora d’organitzar aquest festival, que té la voluntat d’oferir un aparador als músics rubinencs durant la Festa Major. Des de fa tres anys, el festival s’organitza a l’Escardívol en comptes de fer-se a l’Escola Pau Casals. Aquest canvi d’ubicació respon a la voluntat de tractar els artistes de la ciutat com a músics de primer nivell, fent-los tocar al mateix escenari on es duen a terme els concerts de Festa Major.

Seis pájaros de un tiro és una formació rubinenca que va néixer el 2008 en format acústic i que, amb el pas del temps, ha anat incorporant nous músics de diversos estils amb la intenció d'aportar altres punts de vista al projecte. El grup, que barreja el jazz, la bossa nova, el reggae i el pop, va participar al concurs aRubitown l’any 2013, organitzat per l’Espai Jove Torre Bassas. L’any 2010 van autoeditar el disc Donde pasan nadas.

SOAK in BLEACH és una altra de les formacions que actuaran al Barrakuda Festival. La majoria dels seus membres ja havien compartit projecte abans de la creació del grup, l’any 2013. Gràcies a un anunci a Internet van trobar el cantant, que va posar veu i lletra a les versions instrumentals que havien fet fins aleshores. Posteriorment també van incorporar un teclista. SOAK in BLEACH interpreten rock britànic amb influències del so Seattle de principis dels 90.

M.A.D., integrat per tres joves rubinencs, és un grup de música electrònica nascut l’any 2014. La seva música es caracteritza per beure de diferents estils com el funk, el techno, el rock simfònic i el house, donant a la banda un caràcter eclèctic però amb una identitat pròpia. Les seves actuacions van acompanyades de diverses projeccions.

En aquesta edició, el grup convidat és The Gramophone Allstars, que ha publicat el seu quart disc, Jazzmaica. En aquest àlbum, la banda busca el punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans. El grup, ampliat ara fins al format de big band, reinterpreta temes clàssics de Sam Cooke, Stevie Wonder o Ray Charles al costat d’altres referents potser menys reivindicats com The Winstons, Jackson Sisters o Smokey Robinson.

Torneig de Mario Kart i altres propostes
A banda del Barrakuda Festival, la Festa Major incorpora altres activitats juvenils. Per primera vegada, l’Ajuntament ha organitzat un torneig de Mario Kart el dissabte 27 de juny, amb la col·laboració de Ràdio Rubí i el Col·lectiu 1upTeam. Aquest grup, integrat per diversos joves aficionats als videojocs, dinamitzarà el torneig i realitzarà el seu programa, que s’emet a l’emissora municipal, en directe des de l’Espai Jove Torre Bassas. Els participants al torneig, que se celebrarà entre les 18 h i les 20 h, podran competir en xarxa en la versió d’aquest popular joc per a WII. El guanyador rebrà una videocàmera esportiva submergible.

El mateix dissabte, l’Ateneu Municipal acollirà les Improvisacions teatrals d’Escena 13. A partir de les 23 h, aquest grup rubinenc, que ha col·laborat amb l’Ajuntament en diferents ocasions ─Dia de la dona, Dia sense tabac, etc─ interpretarà diverses escenes amb la improvisació com a eix principal.

Diumenge, de 20 h a 22 h, tindrà lloc el Tastet d’estiu (la cançó de l’estiu) a la plaça d’Anselm Clavé. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament i AMR, Associació de Músics de Rubí organitzen aquesta activitat, que pretén fer passar una bona estona als assistents amb versions de cançons de l’estiu de tots els temps, interpretades per músics rubinencs.

Per últim, durant tota la Festa Major s’organitza l’activitat Killer de la pastanaga, amb la col·laboració de CAJ El Rusk. Es tracta d’una original activitat transversal que consistirà en trobar qui porta la pastanaga i caçar-lo. Les inscripcions per a participar en aquesta activitat s’han de realitzar al local de Molí 21.