Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants de Rubí tindran la possibilitat de veure els Reis d'Orient en una cavalcada estàtica al parc del Castell L'Ajuntament ha treballat en els darrers dies per garantir un format alternatiu de cavalcada que permeti gaudir de la màgia de l'arribada de Ses Majestats al màxim nombre de persones possible https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els infants de Rubí tindran la possibilitat de veure els Reis d'Orient en una cavalcada estàtica al parc del Castell

L'Ajuntament ha treballat en els darrers dies per garantir un format alternatiu de cavalcada que permeti gaudir de la màgia de l'arribada de Ses Majestats al màxim nombre de persones possible

Els Reis arribaran al parc del Castell i saludaran tots els infants.
Els Reis arribaran al parc del Castell i saludaran tots els infants

L'Ajuntament de Rubí ultima els preparatius d'una cavalcada de Reis estàtica que farà compatible la il·lusió de l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient amb les necessàries mesures de contenció de la COVID-19. L'activitat tindrà lloc al parc del Castell i consistirà en un recorregut a peu predeterminat, similar al del Campament dels Reis, durant el qual es podrà gaudir de la majoria dels elements i personatges clàssics de la cavalcada.  "D'aquesta manera, garantim que els infants tenen la possibilitat de veure de prop Ses Majestats i la resta de la seva comitiva, alhora que assegurem les millors condicions per experimentar aquest moment màgic amb seguretat", ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Els diferents serveis municipals treballen en aquesta alternativa des de fa dies, en previsió que s'hagués de suspendre la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat per l'evolució de la situació sanitària.

Rubí donarà la benvinguda a Ses Majestats la tarda del 5 de gener a l'amfiteatre del parc del Castell amb un espectacle d'accés limitat –l'aforament serà el màxim que permeti l'espai i les noves restriccions promogudes pel govern català– per al qual caldrà reservar entrada. Les localitats estaran disponibles en línia a partir de dijous 30 de desembre.

L'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar comptarà amb la participació del Mag Rubisenc i estarà presidit per l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, qui s'encarregarà de lliurar a Ses Majestats les claus de la ciutat, com marca la tradició. L’espectacle de l’arribada tindrà lloc en tres passis a les 17 h, les 18 h i les 19 h. A més, el moment serà enregistrat en vídeo i redifòs pels diferents canals municipals per tal que cap infant es quedi sense veure l'entrada dels Reis. L'espectacle disposarà d'una fila zero per a persones amb mobilitat reduïda.

Un cop finalitzat l’últim passi de l’arribada, Ses Majestats s'integraran en un recorregut estàtic al parc del Castell, que els permetrà saludar tots i cadascun dels nens i nenes que acudeixin al recinte. L'accés a aquest itinerari serà lliure i només es regularà en funció de l'afluència de públic, amb l'objectiu d'evitar una concentració excessiva de gent.

Tres dies de Campament dels Reis

L'arribada de Ses Majestats vindrà precedida per tres jornades d'obertura especial del Campament dels Reis, al mateix parc del Castell. Els dies 2, 3 i 4 de gener, el Mag Rubisenc obrirà les portes de la seva llar a tots els infants de la ciutat per donar-los a conèixer com es prepara la nit de Reis. Dins hi trobaran un munt de sorpreses, éssers fantàstics i tota la il·lusió que sempre envolta l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Enguany, la visita al Campament dels Reis serà d'accés lliure –no caldrà reserva de localitat–, tot i que existirà un control a l'entrada per regular-ne l'aforament i evitar-hi aglomeracions. L'activitat consistirà en un recorregut continu per un circuit de sentit únic, al llarg del qual la ciutadania podrà conèixer diferents espais i atraccions: el camí de l'artesania, el petit laboratori del Mag Rubisenc, les estances reials i el carilló de Reis.

Entre els personatges que hi haurà al Campament, no hi faltarà la Cartera Reial, que recolirà les cartes dels més tardans, i també el Bòjum, a qui els infants més petits podran lliurar el seu xumet.

El Campament dels Reis obrirà els dies 2, 3 i 4 de gener de 16 a 21 h.