Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants de Rubí coneixen el patrimoni local gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i Rubí d’Arrel Durant el curs 2015-2016, els escolars de la ciutat han realitzat al voltant d’una vuitantena de passejades per descobrir el patrimoni històric i natural de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els infants de Rubí coneixen el patrimoni local gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i Rubí d’Arrel

Durant el curs 2015-2016, els escolars de la ciutat han realitzat al voltant d’una vuitantena de passejades per descobrir el patrimoni històric i natural de Rubí

Sortida de l’Escola Balmes a Can Xercavins .
Sortida de l’Escola Balmes a Can Xercavins

Alumnes d’una quinzena de centres educatius de Rubí han participat durant el curs 2015-2016 a les passejades de coneixement del patrimoni històric i natural organitzades per l’Ajuntament amb el suport de l’entitat Rubí d’Arrel. La proposta s’inclou des de fa anys a la Guia d’activitats i serveis educatius de la ciutat i cada cop són més les escoles que la sol·liciten a causa del seu interès pedagògic.

Durant aquest curs, s’han dut a terme fins a 76 sortides amb un total de 1.875 assistents de diversos centres de primària i secundària de la ciutat, tant públics com concertats.

Dins les passejades relacionades amb el patrimoni natural, s’han fet una desena de sortides per conèixer els impactes ambientals a l’Estany dels Alous. En aquest emplaçament, els alumnes han pogut descobrir les principals característiques i funcions d’una zona humida; la fauna, la vegetació, la geologia i les condicions físiques de l’entorn; però també la història d’aquest espai, els impactes ambientals que pateix i les possibles mesures per reduir-los.

Durant el curs, també s’han programat fins a 37 itineraris de natura pel mateix Estany dels Alous, i pels Torrents dels Alous i de Xercavins. En el marc d’aquestes sortides, els infants han après les característiques naturals i rurals d’aquests espais, així com la fauna i la vegetació més comunes a cada zona.

Quant a les activitats vinculades al patrimoni històric de la ciutat, s’han realitzat nou passejades centrades en els topònims locals com a via d’interpretació del paisatge rural i de coneixement dels oficis, costums i construccions, entre d’altres. Aquestes sortides s’han fet per dos espais diferents: Can Xercavins i Sant Muç.

En aquest apartat, també s’han programat set sortides inspirades en el Rubí modernista, durant les quals s’han visitat construccions emblemàtiques com la Farmàcia Freixes, l’Ajuntament, la Torre Samaranch, l’Ateneu i altres cases del carrer Xile, les Escoles Ribas, el Celler i la Casa Imbert.

En darrer terme, s’han fet 13 passejades per conèixer el nucli antic a la ciutat, amb parades a la plaça del Doctor Guardiet i l’església de Sant Pere, el carrer Xercavins, la plaça de Pere Esmendia, la plaça de Clavé, les Escoles Evangèliques, l’Antiga Estació i la plaça de Pearson.