Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els i les joves del Pinar estrenen un 'Espai Llibres' autogestionat a La Cruïlla El nou punt de cessió de llibres neix de la iniciativa de les persones joves del Pinar i s’ha inaugurat aquest dimarts https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els i les joves del Pinar estrenen un 'Espai Llibres' autogestionat a La Cruïlla

El nou punt de cessió de llibres neix de la iniciativa de les persones joves del Pinar i s’ha inaugurat aquest dimarts

Durant l’acte inaugural, els i les  joves han explicat al públic el procés de creació de l’espai (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Durant l’acte inaugural, els i les joves han explicat al públic el procés de creació de l’espai (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Centre Cívic El Pinar - La Cruïlla disposa d’un nou espai autogestionat de cessió de llibres per a tota la ciutadania que obrirà cada dimarts de 17 a 19 h. Aquest recurs neix de la iniciativa de les persones joves del barri i s’ha posat en marxa gràcies a la donació de 200 llibres de la Biblioteca Mestre Martí Tauler i l’acompanyament del Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí.

Els i les joves del barri van detectar la necessitat de tenir una biblioteca de proximitat que es pogués fer servir sense necessitat de carnet. El Servei de Ciutadania del consistori ha treballat la proposta dels i les joves des de la perspectiva de l’educació en medi obert i ha emmarcat la iniciativa en el projecte Fem Barri i el Pla Local de Joventut de Rubí 2018-2021, que inclouen promoure la participació igualitària i l’ús de les persones joves dels espais públics com a objectiu.

El projecte d’intervenció socioeducativa en medi obert és d’acció social i acompanyament socioeducatiu, de caire preventiu, i s’adreça a persones entre 12 i 30 anys. Sorgeix de la necessitat de diagnosi pel projecte Fem barri i del treball amb la població jove de diferents serveis. El projecte s’emmarca en l’àmbit municipal de Ciutadania i Drets Civils i es coordina entre l’equip de joventut i l’equip de desenvolupament comunitari. L’equip de medi obert municipal està format per una tècnica de medi obert i dos tècnics dinamitzadors de barri. Els professionals recullen les necessitats de les persones joves i, per donar-hi resposta, o bé es deriven als serveis que la ciutat ja ofereix o bé s’impulsa la creació d’alternatives fomentant l’oci positiu. Rubijove als barris i la iniciativa La nit és jove són dues activitats del projecte medi obert.

L’Espai Llibres del barri del Pinar i el seu procés de creació ha permès potenciar la participació i implicació dels joves en l'organització d’esdeveniments al barri del Pinar, millorar la cohesió social i la identitat com a barri entre les persones joves, fomentar la lectura i l’ús dels llibres com a font d’informació i promoure l’autogestió i el consens de grup. A més dels llibres, la biblioteca també ha cedit el mobiliari de l’espai.

Durant l’acte inaugural d’aquest dimarts, les persones joves han explicat al públic el procés de creació de l’espai, com l’han organitzat i com pot fer-ne ús la ciutadania. Algunes de les joves també han preparat textos i poemes per a l’ocasió i els han llegit.