Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els horts municipals de Cova Solera acullen quatre tallers sobre horticultura ecològica Les sessions, que són gratuïtes i eminentment pràctiques, es realitzaran els dijous del mes de maig a la tarda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els horts municipals de Cova Solera acullen quatre tallers sobre horticultura ecològica

Les sessions, que són gratuïtes i eminentment pràctiques, es realitzaran els dijous del mes de maig a la tarda

Els tallers es realitzaran als horts municipals de Cova Solera, ubicats al carrer Luxemburg.
Els tallers es realitzaran als horts municipals de Cova Solera, ubicats al carrer Luxemburg

L’Ajuntament de Rubí ha organitzat quatre tallers gratuïts per promoure l’agricultura ecològica entre la ciutadania. Les sessions seran 100% pràctiques i tractaran diversos aspectes relacionats amb aquest tipus d’agricultura. Els monogràfics es realitzaran als horts municipals de Cova Solera els dijous del mes de maig.

El primer taller tindrà lloc el 10 de maig i se centrarà en els Tractaments ecològics per a plagues i malalties. Introducció a l’agricultura ecològica. La sessió s’adreça a aquelles persones que tenen un hort tradicional o un hort al balcó, que aprendran a fer diferents preparats amb plantes.

El següent monogràfic es realitzarà el 17 de maig sota el títol Planificació de l'hort d'estiu. S'explicarà als assistents com organitzar un hort des de la perspectiva de l'agricultura ecològica i es tractaran conceptes com el marc de plantació, la profunditat de sembra, les rotacions i les associacions de cultius.

El 24 de maig serà el torn del Planter i llavors ecològiques. Es tracta d’un taller teòric i pràctic on es mostrarà als participants com fer un bon planter, els híbrids i els transgènics i com guardar les llavors. Destinat a persones que vulguin fer el seu propi planter, sigui petit o mitjà.

Per últim, el 31 de maig se celebrarà el taller Introducció a l'hort urbà, on es parlarà d’aquest tipus d’horts a terrasses, balcons i patis i es respondran preguntes com ara com es pot fer un hort urbà o què s’hi pot cultivar.

Els tallers són gratuïts, però cal apuntar-s’hi prèviament, ja que les places són limitades. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç o bé trucant al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil). Les sessions s’iniciaran a les 17 h i finalitzaran a les 19 h i es realitzaran als horts municipals de Cova Solera, ubicats a la cantonada entre el carrer Luxemburg i l’avinguda Cova Solera.

Aquests no són els primers tallers que s’organitzen en aquest equipament. En el marc de la programació del Dia de la Terra de l’any passat, dedicada precisament a l’horticultura, ja es van programar activitats en aquest espai. “La voluntat és potenciar aquest equipament, que té com a objectiu poder treballar la inclusió, la participació i el foment de les relacions socials a través del cultiu de la terra”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

Actualment, un total de 16 persones derivades dels Serveis Socials tenen adjudicada una parcel·la en aquestes instal·lacions. La resta d’horts estan pendents de ser assignats.