Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables de la Riera commemoren el seu 25è aniversari amb una exposició a l’Antiga Estació La mostra s’inaugura aquest dijous 5 de març i romandrà oberta fins al 5 d’abril https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-diables-de-la-riera-commemoren-el-seu-25e-aniversari-amb-una-exposicio-a-l2019antiga-estacio/@@images/image/preview

Els Diables de la Riera commemoren el seu 25è aniversari amb una exposició a l’Antiga Estació

La mostra s’inaugura aquest dijous 5 de març i romandrà oberta fins al 5 d’abril

Imatge de l'exposició (foto: Roser Aguilar).
Imatge de l'exposició (foto: Roser Aguilar)

La Colla de Diables de la Riera de Rubí commemora enguany el seu 25è aniversari amb una exposició retrospectiva que repassa la història de l’entitat, i els orígens i l’evolució dels correfocs a la ciutat. La mostra s’inaugurarà aquest dijous 5 de març a les 19.30 h a l’Espai Expositiu Antiga Estació, on es podrà visitar fins al 5 d’abril.

Per celebrar el seu primer quart de segle, els Diables de la Riera han reunit fotografies, vestuari, estris i bestiari representatius de les colles locals. Aquest material, cedit al Museu Municipal Castell (MMUC), es podrà veure acompanyat de textos explicatius i es complementarà amb un audiovisual realitzat per La Cresta Produccions.

Els Diables de la Riera van ser els encarregats d’encetar la tradició dels correfocs a Rubí el 1990. Pocs anys després, el 1993, l’escissió d’alguns dels seus membres va donar origen a la segona colla de la ciutat: la Colla de Diables de Rubí.

A la dècada dels 2000, els Diables de la Riera van començar a actuar fora de la ciutat, enllaçant diverses participacions al correfoc de la Mercè de Barcelona. També durant aquesta època l’entitat va créixer amb la posada en marxa d’una colla infantil: les Espurnes i els Trons.

El 2008, els Diables de la Riera van patir una segona escissió, que va donar lloc, dos anys més tard, al naixement de la tercera colla de Rubí: els Rubeo Diablorum.

Aquesta és part de la història que queda recollida a l’exposició que s’inaugurarà aquest dijous a l’Antiga Estació. La mostra es podrà visitar de forma gratuïta de dilluns a divendres de 10 h a 13.30 h i de 16.45 h a 20.15 h, i els dissabtes de 10 h a 13.30 h.