Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els autobusos urbans de Rubí ja estan dotats de wifi gratuït a disposició dels usuaris Recentment, la flota de vehicles de RubíBus també s’ha equipat amb un sistema de càmeres de control d’accidents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els autobusos urbans de Rubí ja estan dotats de wifi gratuït a disposició dels usuaris

Recentment, la flota de vehicles de RubíBus també s’ha equipat amb un sistema de càmeres de control d’accidents

Els autobusos ja disposen de connexió wifi gratuïta i de càmeres de control d’accidents.
Els autobusos ja disposen de connexió wifi gratuïta i de càmeres de control d’accidents

RubíBus, l’empresa que gestiona el servei d’autobús urbà de la cuitat, ha instal·lat nova tecnologia a la seva flota de vehicles. D’una banda, ha integrat wifi gratuït a tots els busos i, de l’altra, els ha equipat amb un sistema de càmeres de control d’accidents.

Pel que fa al wifi, gràcies a la incorporació d’aquest sistema, els usuaris i usuàries del transport públic podran connectar-se a Internet de franc durant tot el trajecte des dels seus dispositius electrònics. Només cal habilitar el wifi a l’apartat de configuració del terminal (telèfon mòbil, tauleta o ordinador) i seleccionar RubíBus quan el dispositiu localitzi les xarxes disponibles.

Des de fa uns dies, els autobusos urbans també estan equipats amb un sistema de càmeres de control d’accidents, que permet enregistrar les imatges i les dades de conducció abans i després d’un accident o de qualsevol altra situació crítica.

L’enregistrament es realitza de manera automàtica gràcies a les dades i variacions de moviment detectats per l’acceleròmetre de tres eixos. El conductor de l’autobús també pot accionar de manera manual, a través d’un comandament especial, la gravació de qualsevol esdeveniment que consideri rellevant.

Gràcies a aquest sistema, en cas d’accident es pot reconstruir la dinàmica exacta dels fets, com si es tractés d’una caixa negra. Aquest mecanisme suposa una mesura de protecció pels conductors, que podran utilitzar davant de qualsevol circumstància compromesa.

La flota de RubíBus és una de les més modernes de Catalunya i és pionera en l’ús de les noves tecnologies per millorar el rendiment i eficiència del servei de transport públic.