Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els autobusos de Rubí comptaran properament amb un sistema que oferirà informació d’interès per a l’usuari a temps real A partir del mes de juny, diferents pantalles LED informaran de les línies que s’aturen a cada parada i del temps d’arribada dels vehicles, entre d’altres https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-autobusos-de-rubi-comptaran-properament-amb-un-sistema-que-oferira-informacio-d2019interes-per-a-l2019usuari-a-temps-real/@@images/image/preview

Els autobusos de Rubí comptaran properament amb un sistema que oferirà informació d’interès per a l’usuari a temps real

A partir del mes de juny, diferents pantalles LED informaran de les línies que s’aturen a cada parada i del temps d’arribada dels vehicles, entre d’altres

La implantació d’aquest sistema persegueix millorar la qualitat del servei que es presta a la ciutadania.
La implantació d’aquest sistema persegueix millorar la qualitat del servei que es presta a la ciutadania

RubíBus, l’empresa que gestiona el servei de transport urbà de viatgers a Rubí, està instal·lant el Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE) a la seva flota de vehicles. Es tracta d’un sistema de geolocalització que permet controlar en tot moment la ubicació dels autobusos i, així, poder informar, en temps real i de forma immediata, dels seus horaris i freqüències de pas, entre d’altres. La implantació d’aquest dispositiu culminarà a principis de juny, moment a partir del qual es podrà facilitar tota aquesta informació als usuaris.

Aquesta eina permetrà fer un seguiment del servei des del centre de control, gestionant les possibles incidències de forma immediata, així com mantenir informats els usuaris del transport públic de la regularitat de les línies i de les incidències que puguin sorgir.

Aquesta informació es donarà a conèixer a través de quatre pantalles led, que properament s’instal·laran a les dues parades d’Estació-Rubí+D, a la de Maximí Fornés i a la plaça de la Nova Estació, just a la sortida de FGC ─aquesta última per potenciar la intermodalitat de tren i autobús─. Dins de cada vehicle també s’instal·laran panels interiors d’informació a l’usuari. Més endavant, aquest dispositiu també permetrà oferir la informació en plataformes web i a través dels smartphones.

Gràcies al sistema SAE, l’Ajuntament de Rubí disposarà de dades objectives per poder millorar la planificació dels horaris i serveis que s’ofereixen.