Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els aparcaments d’Onze de Setembre i Salvador Allende obriran les 24 hores Arran de les contínues demandes de l’Ajuntament, l’empresa concessionària dels dos pàrquings ha accedit a mantenir-los operatius durant la nit i els caps de setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els aparcaments d’Onze de Setembre i Salvador Allende obriran les 24 hores

Arran de les contínues demandes de l’Ajuntament, l’empresa concessionària dels dos pàrquings ha accedit a mantenir-los operatius durant la nit i els caps de setmana

L’aparcament de Salvador Allende aplicarà el nou horari el proper mes de juliol.
L’aparcament de Salvador Allende aplicarà el nou horari el proper mes de juliol

Els aparcaments soterrats de les places Onze de Setembre i Salvador Allende obriran les 24 hores tots els dies de la setmana. Després de les negociacions mantingudes amb l’Ajuntament, l’empresa concessionària de totes dues instal·lacions, Eysa, ha accedit finalment a ampliar l’horari, satisfent d’aquest manera una demanda històrica del conjunt de la ciutadania i, molt especialment, dels establiments de restauració.

El nou funcionament ja és efectiu al pàrquing de la plaça Onze de Setembre i s’espera que a principis de juliol es faci extensiu al de Salvador Allende, on s’estan ultimant les proves necessàries. Per poder obrir les 24 hores, ha calgut renovar la maquinària de les dues instal·lacions, que ara incorpora com a novetat la possibilitat d’operar amb targetes bancàries de forma online ─cobrament immediat─.

Fins ara, l’aparcament de la plaça Onze de Setembre funcionava de dilluns a divendres de 8 a 22 h i els dissabtes de 8 a 15 h. Pel que fa a l’aparcament de Salvador Allende, obria també de dilluns a dissabte de 8 a 22 h. Aquest horari s’havia mostrat insuficient per a bona part de la ciutadania, que havia de desistir d’utilitzar aquestes instal·lacions quan sortia a sopar o volia gaudir de qualsevol altra opció d’oci en horari nocturn. “Una ciutat com la nostra, amb una bona oferta de restauració i amb unes possibilitats de lleure cada cop més diverses, no es podia permetre tenir aquests aparcaments tancats durant la nit. Qüestions com aquestes poden marcar la diferència a l’hora que la gent decideixi passar el seu temps d’oci dins o fora de la ciutat”, ha argumentat la regidora de Serveis Territorials, Maria Mas. La responsable municipal s’ha felicitat pel desenllaç de les negociacions amb l’empresa concessionària: “Després de molt temps d’insistir, hem aconseguit donar resposta a una demanda ciutadana que consideràvem important. Alhora, això ens ha permès renovar tecnològicament aquestes instal·lacions”.

L’aparcament Onze de Setembre disposa actualment de 99 places d’estacionament, mentre que el de Salvador Allende en té 230. Aquestes s’han de sumar a les 121 places soterrànies del Mercat Municipal i a les 196 del pàrquing privat de Duet Sports. A més, Rubí disposa d’una oferta de 400 places gratuïtes a l’Escardívol i altres 278 al Rubí+D. Algunes d’aquestes són de rotació ─zona taronja─ i, per tant, només permeten l’estacionament durant un màxim de 90 minuts.