Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els amants del cinema de terror, fantàstic i freak tenen una cita amb l’InFest, el nou festival de curtmetratges de Rubí El certamen, impulsat per un grup de joves rubinencs amb el suport de l’Ajuntament, tindrà lloc els dies 15 i 16 de juliol a la plaça del Celler Cooperatiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els amants del cinema de terror, fantàstic i freak tenen una cita amb l’InFest, el nou festival de curtmetratges de Rubí

El certamen, impulsat per un grup de joves rubinencs amb el suport de l’Ajuntament, tindrà lloc els dies 15 i 16 de juliol a la plaça del Celler Cooperatiu

Part dels organitzadors de l’InFest, amb els regidors de Joventut i Cultura.
Part dels organitzadors de l’InFest, amb els regidors de Joventut i Cultura

La plaça del Celler Cooperatiu acollirà els propers 15 i 16 de juliol l’InFest, un nou festival internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i freak impulsat per un grup de joves apassionats del cinema amb el suport de l’Ajuntament. El certamen neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada per a produccions audiovisuals professionals i amateurs, així com una nova oportunitat d’oci per a la ciutadania rubinenca.

La primera edició de l’InFest arriba avalada per un espectacular èxit de convocatòria. I és que, quan encara no s’ha exhaurit el termini de presentació de treballs, el festival ja ha rebut prop de 200 pel·lícules provinents d’arreu del món. Entre tots aquests curtmetratges, l’organització en seleccionarà els 20 millors, que es projectaran els dies 15 i 16 de juliol en el marc d’un esdeveniment amenitzat amb música, actuacions teatrals i col·loquis relacionats amb el cinema. Així, l’exhibició de les pel·lícules a concurs es completarà amb els concerts dels grups rubinencs Gran Pueblo i Ninja Pastori, i de la banda cerdanyolenca Súcios, psicóticos, cósmicos, tóxicos, i amb una xerrada a càrrec d’Hdub, doblador i YouTuber d’èxit. El festival comptarà, a més, amb una ambientació especial realitzada per +e, l’associació d’alumnes i exalumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa, que decorarà la plaça del Celler Cooperatiu amb una gran teranyina.

La idea d’organitzar l’InFest va sorgir d’un grup de joves rubinencs, la majoria integrants d’associacions i col·lectius relacionats amb la cultura, que trobaven a faltar a Rubí el que ja existia en altres poblacions de l’entorn. “Fins ara no teníem res [en referència a la nova programació de cinema del Teatre Municipal La Sala] i a Rubí hi ha força gent que li agrada el cinema”, ha explicat un dels impulsors del festival, Marc Algora. Un altre dels organitzadors del certamen, Imanol Fernández, ha afegit que han optat per especialitzar-se en el terror, el fantàstic i el freak “perquè ens agrada i ens sembla que és bastant ampli”.

Durant la presentació del festival, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha animat la ciutadania a participar d’aquesta nova proposta i s’ha mostrat convençut del seu èxit: “A Rubí tenim molt potencial jove, tant de productors com de consumidors de cultura. Crec que aquest festival, igual que va passar amb el Peacock, arriba per quedar-se [...]. De ben segur que serà un èxit”. De la seva banda, la responsable política de Joventut, Marta García, ha agraït “el treball altruista i col·lectiu” que ha fet possible aquest esdeveniment, i ha reiterat la voluntat compartida de “d’impulsar una vida cultural que aprofiti el talent i la creativitat dels joves rubinencs”.

Convocatòria oberta fins al 13 de maig
Els autors interessats a participar a l’InFest poden enviar les seves obres fins al 13 de maig a través del correu . Els curtmetratges han de tenir una durada màxima de 15 minuts i s’han d’ajustar a la temàtica de terror, fantàstic o freak. L’organització contempla tres guardons: el millor curt, seleccionat pel jurat, obtindrà un premi econòmic de 500 €; el segon més ben valorat s’endurà 250 €; i hi haurà un darrer premi del públic reconegut també amb 250 €.

D’altra banda, i amb l’objectiu de popularitzar aquesta primera edició de l’InFest, l’organització ha previst una altra modalitat de concurs per a curtmetratges gravats amb mòbil. Aquestes pel·lícules, d’un màxim de 2 minuts i mig de durada, hauran d’incorporar com un dels seus elements els insectes, símbol de festival. En aquest cas, el termini per presentar els treballs s’allargarà fins a l’1 de juny i el premi no serà econòmic, sinó que consistirà en una capsa amb diferents obsequis. Segons Patricia Moreno, una de les organitzadores del certamen, aquesta modalitat està pensada sobretot per a “la gent jove que potser no té tants recursos ni mitjans, amb el mòbil tenen l’oportunitat de gravar qualsevol cosa i guanyar un premi”.

Tota la informació sobre l’InFest es pot trobar ja al web www.infest.lol, així com als perfils del festival a les xarxes socials Twitter i Facebook.