Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes del curs d’iniciació a la cuina del programa Joves per l’Ocupació visiten el xef rubinenc Oliver Peña El cuiner, que va estudiar a l’antic IMPES fa 15 anys, es posarà properament al capdavant dels fogons del nou restaurant Enigma dels germans Adrià https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els alumnes del curs d’iniciació a la cuina del programa Joves per l’Ocupació visiten el xef rubinenc Oliver Peña

El cuiner, que va estudiar a l’antic IMPES fa 15 anys, es posarà properament al capdavant dels fogons del nou restaurant Enigma dels germans Adrià

Els alumnes rubinencs amb Oliver Peña, davant d’un dels restaurants del grup dels germans Ferran i Albert Adrià.
Els alumnes rubinencs amb Oliver Peña, davant d’un dels restaurants del grup dels germans Ferran i Albert Adrià

Els onze alumnes del curs d’Operacions bàsiques de cuina del programa Joves per l’Ocupació que es desenvolupa a Rubí Formació han visitat recentment el cuiner rubinenc Oliver Peña al seu lloc de feina. Peña, que fa 15 anys va ser alumne d’Àngel Degea ─el mateix professor que ara imparteix el curs d’Operacions bàsiques de cuina─ a l’antic Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de Rubí, és el nou xef d’Enigma, un dels restaurants dels germans Adrià que properament obrirà les seves portes al públic.

Durant la sortida formativa, el cuiner de Les Torres ha explicat als alumnes del curs d’Operacions bàsiques de cuina l’itinerari formatiu i professional que ha realitzat des que va estudiar a Rubí i, alhora, els ha guiat pels diferents restaurants del grup dels germans Ferran i Albert Adrià, tots ells situats al Paral·lel de Barcelona. L’objectiu de la sortida, doncs, ha estat doble: d’una banda, visitar aquests sis centres ─La Bodega, Pakta, Niño Viejo, Hoja Santa, Tickets i Enigma─ i veure’n el seu funcionament; i, de l’altra, conèixer l’experiència d’un jove que, com ells, va començar a estudiar cuina a l’antic IMPES ─ara Rubí Formació─ i que, actualment, ostenta un càrrec de responsabilitat en un restaurant que vol posicionar-se entre els millors del món.

Durant la trobada amb els estudiants, Peña els ha advertit que “si algú vol ser cuiner treballant poques hores, que ho deixi!” i ha comentat que “un cuiner està obligat a sortir molt a menjar fora, a provar molt. Cal estimar menjar per saber cuinar, s’ha de provar tot el que es cuina, tot”.

L’Ajuntament de Rubí desenvolupa el programa Joves per l’Ocupació gràcies a una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta d’una iniciativa de suport a l’experiència pràctica adreçada joves aturats d’entre 16 i 25 anys ─i menors de 30 anys en cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%─ que no disposen del graduat en ESO o que, malgrat l’han obtingut, no han continuat amb els estudis postobligatoris. En el cas del curs d’Operacions bàsiques de cuina, la mitjana d’edat dels alumnes és força baixa, ja que un 50% són menors d’edat.