Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l’Escola Ca n’Alzamora prevenen l’assetjament a les aules El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament ofereix als centres educatius un taller teatralitzat sobre aquesta temàtica https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-alumnes-de-l2019escola-ca-n2019alzamora-prevenen-l2019assetjament-a-les-aules/@@images/image/preview

Els alumnes de l’Escola Ca n’Alzamora prevenen l’assetjament a les aules

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament ofereix als centres educatius un taller teatralitzat sobre aquesta temàtica

Escola Ca n'Alzamora (foto: Localpres).
Escola Ca n'Alzamora (foto: Localpres)

Els alumnes de 6è de primària de l’Escola Ca n’Alzamora participaran aquest dijous 6 de novembre en un taller teatralitzat de prevenció de l’assetjament escolar. L’activitat està organitzada pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració del Servei d’Educació i de la Diputació de Barcelona.

El taller, que s’impartirà a un total de 67 nens i nenes, utilitza diferents tècniques per prevenir l’assetjament a les aules. Persegueix, d’una banda, que els participants empatitzin amb les víctimes de la violència, entenent els efectes negatius que comporta, tant per als que la pateixen com per als que la infligeixen. El taller també mostra als infants la dificultat de negociar quan només es defensen els interessos propis i, per contra, noves formes de dialogar per arribar a acords factibles quan existeixen diferències entre totes dues parts. D’altra banda, l’activitat evidencia la importància del treball en grup com a millor manera d’aconseguir els objectius personals i grupals, així com la necessitat de respectar la diversitat i reconèixer el valor de la diferència.

El taller de prevenció de l’assetjament escolar es realitzarà a l’Escola Ca n’Alzamora en tres sessions, una per cada grup de 6è, aquest dijous al matí. Com la resta d’activitats per a infants i joves que organitza el Servei Salut Pública, es realitza a sol·licitud dels propis centres educatius.

A banda d’aquesta proposta, l’Ajuntament també impulsa a les escoles i instituts de la ciutat tallers de prevenció de les addiccions i de promoció de l’alimentació saludable, entre d’altres.