Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 6è d’una desena de centres educatius de la ciutat reben les agendes escolars del Medi Ambient A través d’aquest recurs d'educació ambiental, la Diputació de Barcelona proposa enguany un viatge cap a la sostenibilitat a través de la tradició i la ciència https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els alumnes de 6è d’una desena de centres educatius de la ciutat reben les agendes escolars del Medi Ambient

A través d’aquest recurs d'educació ambiental, la Diputació de Barcelona proposa enguany un viatge cap a la sostenibilitat a través de la tradició i la ciència

Amb les agendes i calendaris es vol promoure conductes ambientalment responsables (foto: Diputació de Barcelona).
Amb les agendes i calendaris es vol promoure conductes ambientalment responsables (foto: Diputació de Barcelona)

Els alumnes de 6è de Primària de deu escoles de Rubí disposen aquest curs de l’Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament. Es tracta d’un recurs d’educació ambiental adreçat a joves estudiants que la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereix als municipis que en són membres.

La llibreta conté els apartats característics d’una agenda escolar normal, amb la particularitat que al llarg del curs s’inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat en forma d’activitats o informacions setmanals diverses. Tot plegat, amb l’objectiu de donar a conèixer entre l’alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi.

Paral·lelament, la Diputació també distribueix els calendaris escolars del Medi Ambient. Tenen format de paret i estan pensats per ser penjats a l’aula. Com en el cas de les agendes, incorporen continguts d’educació ambiental, relacionats, cada curs, amb una temàtica en concret. També inclouen informació sobre diades internacionals i d’interès ambiental.

Els calendaris d’enguany recorden als alumnes que “no estem fragmentats ni separats del medi ambient o la natura. No tan sols formem part de la natura, sinó que som natura. Som terra, aigua, foc i aire. La terra ens proporciona tot el que necessitem. Per això, si la maltractem, ens maltractem a nosaltres mateixos”. Aquest curs, i a través d’un viatge pels quatre elements que ens constitueixen, els nens i nenes coneixeran algunes particularitats del que som i d’on venim, i aprendran el que podem fer per preservar el medi ambient que ens constitueix.

En total s'han distribuït prop de 85.000 agendes i 6.700 calendaris escolars entre els 129 municipis membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que els van sol·licitar.

Els centres educatius de Rubí que han rebut aquest material són les escoles Rivo Rubeo, Torre de la Llebre, Teresa Altet, 25 de Setembre, Ca n’Alzamora, Mossèn Cinto Verdaguer, Pau Casals, Ramon Llull, Montessori i Nostra Senyora de Montserrat. També han rebut les agendes i els calendaris els alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que estudien a l’edifici del Bullidor.