Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021 es podran demanar a partir del 15 de juny Les sol·licituds s’hauran de fer preferentment de manera telemàtica emplenant el formulari que es publicarà properament a la Seu Electrònica de l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021 es podran demanar a partir del 15 de juny

Les sol·licituds s’hauran de fer preferentment de manera telemàtica emplenant el formulari que es publicarà properament a la Seu Electrònica de l’Ajuntament

Els ajuts de menjador escolar els atorga el Consell Comarcal (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
Els ajuts de menjador escolar els atorga el Consell Comarcal (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Les famílies que vulguin rebre un ajut de menjador escolar durant el curs 2020-2021 hauran de fer la seva sol·licitud entre el 15 de juny i el 3 de juliol. Enguany, atesa la situació d’emergència sanitària, la petició s’haurà de formalitzar preferentment de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

Els ajuts de menjador escolar els atorga el Departament d’Educació a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental i s’adrecen a alumnat de centres d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil. Enguany, la convocatòria inclou novetats significatives: s’ha incrementat el percentatge de l’ajut garantit del 50% al 70% ─condicionat a disponibilitat pressupostària─, s’han augmentat els llindars de renda dels membres de la unitat familiar i també ha pujat el preu màxim del cost del servei (6,33 euros per alumne i dia).

A partir del 15 de juny, les famílies podran sol·licitar els ajuts de manera telemàtica emplenant un formulari que trobaran a la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Per fer-ho caldrà disposar de certificat electrònic (idCAT o eDNI) o bé estar donats d’alta al servei idCAT mòbil, gestió que es pot completar de forma immediata a través d'Internet. Per acompayar la ciutadania en aquest tràmit, l’Ajuntament posarà a la seva disposició dos telèfons de suport: 93 588 70 00, ext. 4114 i 4106.

Aquells que no tinguin possibilitat de signar electrònicament el formulari, també podran lliurar-lo signat a mà a través de qualsevol oficina de Correus a partir del mateix dia 15. En aquest cas, la presentació de la sol·licitud s’haurà de fer mitjançant la fórmula de notificació administrativa, que caldrà enviar com a tramesa certificada a la següent adreça: Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, c. General Prim, 32-35, 2a planta, 08191 Rubí.

A partir del 22 de juny, a més, el formulari es podrà lliurar de forma presencial al centre escolar de referència de cada alumne sense necessitat de concertar-hi cita prèviament.

Suport presencial
Els Serveis Socials de l’Ajuntament han previst un servei de suport presencial amb cita prèvia per a aquelles famílies que tinguin problemes a l’hora de fer el tràmit o que necessitin assessorament. Aquest es posarà en marxa el 30 de juny a les dependències municipals de la rambleta Joan Miró, on tenen la seva seu l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de Les Torres i el sector 2 de Serveis Socials. Per fer-ne ús, caldrà reservar hora a partir del 25 de juny trucant al telèfon 674 648 435.

Hem pensat que calia garantir al màxim l’acompanyament de les famílies, especialment en aquest moment en què es fan tantes preguntes i se senten inquietes per l’actual crisi”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El curs 2019-2020, es van tramitar 2.306 sol·licituds d’ajuts de menjadors del Consell Comarcal. D’aquestes, se’n van acabar aprovant 1.795: 1.339 amb subvenció del 50% i 456 amb subvenció del 100%. L’import total d’aquests ajuts va ser de 187.338,80 €. De la seva banda, l’Ajuntament va atorgar 264 beques, de les quals 234 van ser del 50% i 30 del 100%. El cost assumit per l’administració local va ser de 88.889,90 €.