Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els 27 col·legis electorals de Rubí obren amb normalitat i comencen a rebre els primers electors Un total de 53.690 rubinencs i rubinenques poden exercir el seu dret a vot a les eleccions generals d'aquest diumenge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els 27 col·legis electorals de Rubí obren amb normalitat i comencen a rebre els primers electors

Un total de 53.690 rubinencs i rubinenques poden exercir el seu dret a vot a les eleccions generals d'aquest diumenge

A les 9 h, els membres de les diferents meses ja estaven a punt per rebre els primers electors (foto: Localpres).
A les 9 h, els membres de les diferents meses ja estaven a punt per rebre els primers electors (foto: Localpres)

La jornada electoral a Rubí s’ha iniciat sense cap incidència. A les 9 h, els 27 col·legis electorals que hi ha a la ciutat han obert amb total normalitat. En aquests comicis, un total de 53.690 rubinencs i rubinenques poden exercir el seu dret a vot per escollir la nova composició del Congrés dels Diputats i del Senat.

En aquests comicis, Rubí disposa de 27 col·legis i 83 meses electorals ─una més que a les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 27 de setembre─. L’objectiu d’aquesta ampliació és distribuir millor els electors assignats al local de l’Associació de Veïns del Centre ─districte 4, secció 2─, ja que aquest col·legi acumulava en una única mesa fins a 950 votants.

Seguiment de la jornada electoral
El desenvolupament de la jornada electoral es pot seguir a través de l’apartat d’eleccions del web municipal, on es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). Un cop tancats els col·legis electorals, a les 20 h, també es podrà consultar la dada de participació final i els resultats que es vagin coneixent. 

Novament, l’Ajuntament també ofereix la informació electoral a través de l’aplicació "Rubí Eleccions" per a dispositius mòbils. L’app està disponible tant per a tauletes i telèfons mòbils Android (Google Play) com IOS (Apple Store). Les persones que tinguin instal·lada aquesta aplicació cal que l’actualitzin, ja que de cara a aquests comicis s’han incorporat diverses novetats. Així, els usuaris podran compartir els gràfics i continguts, podran consultar les notícies d’eleccions i tindran accés a les dades dels avanços de participació.

Com en comicis anteriors, l’Ajuntament també anirà fent piulades sobre l’evolució de la jornada electoral al perfil de Twitter @AjRubi