Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els 10.569 alumnes d’educació obligatòria inicien aquest dimecres el nou curs escolar L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha desitjat un bon curs a tota la comunitat educativa des de les noves instal·lacions de l’INS Torrent dels Alous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els 10.569 alumnes d’educació obligatòria inicien aquest dimecres el nou curs escolar

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha desitjat un bon curs a tota la comunitat educativa des de les noves instal·lacions de l’INS Torrent dels Alous

D’esquerra a dreta: Anna Malonda, Ana María Martínez i Marta García (foto: Cesar Font).
D’esquerra a dreta: Anna Malonda, Ana María Martínez i Marta García (foto: Cesar Font)

El curs escolar 2018-2019 ha començat aquest dimecres per als 10.569 alumnes rubinencs d’educació obligatòria. La resta ─els joves matriculats a batxillerat i als cicles formatius de grau mig i superior─ ho faran divendres.

7.185 infants cursen estudis d’infantil i primària, dels quals 4.871 ho fan en escoles públiques i 2.314 en centres concertats. Els altres 3.384, amb edats compreses entre els 12 i els 16 anys, cursen secundària obligatòria, 2.161 a centres públics i 1.223 a centres concertats.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris ─batxillerat i cicles de formació professional─, l’oferta de places per a batxillerat es manté al voltant de les 750, de les quals prop d’un 80% corresponen a centres públics. Pel que fa a l’oferta d’FP, alguns centres han sumat nous cicles formatius: el Regina Carmeli ofereix cicles formatius de grau superior de Condicionament físic, Animació socioesportiva i Modelisme industrial, mentre que l’Escola Montserrat cursa els cicles formatius de grau mig de Farmàcia i parafarmàcia, i d’Ensenyament esportiu especialitzat en futbol, i cicles formatius de grau superior de Màrqueting i publicitat, i Documentació i administració sanitària.

De la seva banda, les escoles bressol municipals ─Lluna, La Bruna i Sol, Solet─ ofereixen enguany 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre, que a hores d’ara ja estan pràcticament cobertes.

Per últim, l’Escola d’Adults ofereix unes 400 places i l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) n’ofereix unes 700 per a estudis d’anglès i francès.

L’INS Torrent dels Alous estrena nou edifici
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han desitjat un bon inici de curs a la comunitat educativa de la ciutat des del nou INS Torrent dels Alous, que aquest setembre estrena noves instal·lacions.

El centre ha estat set anys funcionant en mòduls i vull agrair la paciència que han tingut tant l’equip directiu i el claustre com l’alumnat i totes les famílies, ja que tot i que els mòduls tenien bones condicions, no deixa de ser un espai transitori”, ha explicat l’alcaldessa. En aquest sentit, Martínez ha comentat que la comunitat educativa del Torrent dels Alous gaudirà per fi d’unes condicions dignes en què poder esprémer al màxim les virtuts de la seva metodologia: “Si el projecte educatiu del centre ja era excel·lent, ara, amb unes condicions millors, segurament inclús podria millorar”. L’alcaldessa ha posat en valor els diferents projectes amb els quals l’institut treballa aspectes que l’equip de govern considera essencials, com l’atenció a la diversitat. “De ben segur que el nou edifici els permetrà potenciar-los”.

Per la seva banda, la directora de l’institut, Anna Malonda, ha explicat que iniciar el curs a les noves instal·lacions “és un somni fet realitat. Aquest curs té com a excepció que no sé si tenen més ganes de començar-lo els professors o els alumnes, perquè realment estem molt il·lusionats amb aquest edifici, que és preciós, magnífic i molt gran”. Malonda ha comentat que ara tenen els mínims per a poder iniciar les classes i que a poc a poc aniran condicionant les instal·lacions “al seu gust”. “Aquesta il·lusió s’ha de mantenir tot el curs i ja per sempre”, ha assegurat la directora, que ha avançat que de cara al tercer trimestre hi ha la voluntat d’organitzar una jornada de portes obertes perquè la ciutadania conegui les noves instal·lacions.

La primera fase de la construcció, corresponent a l’aulari de l’institut, s’ha enllestit a temps. Només queda pendent la segona etapa de les obres, consistent en la construcció del gimnàs i la pista poliesportiva, que finalitzarà previsiblement a principis de 2019. D’altra banda, al novembre s’iniciaran les obres dels accessos a l’edifici, contemplades dins el Pla d’inversions.

Un cop assolit aquest objectiu, el govern local continua lluitant perquè el Departament d’Ensenyament ofereixi una solució definitiva a l’Escola del Bosc. El nou delegat territorial, Jesús Viñas, manifestava fa uns dies la seva voluntat d’abordar aquest tema i de treballar en una planificació conjunta amb els municipis. Ana María Martínez confia que aquestes bones intencions es tradueixin en fets i que aviat “també puguem celebrar que l’Escola del Bosc disposa d’unes instal·lacions dignes i definitives”. L’alcaldessa també veu amb bons ulls la possibilitat de convertir aquest centre en una escola-institut: “És un model a treballar. Pensem que té molts més avantatges que inconvenients”. I ha posat de manifest la necessitat de fer una planificació conjunta entre el departament i els municipis, ja que “al final els centres estan a la ciutat, els alumnes i la majoria de professors són de Rubí i la comunitat educativa també és de la ciutat i entenem que l’administració local hi tenim molt a dir”.

Novetats del curs escolar
El curs 2018-2019 s’enceta amb la pròxima posada en marxa de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que ajudarà en la gestió de la matrícula viva i en la planificació escolar.

Pel que fa a les novetats als centres, el Departament d’Ensenyament ha obert un nou grup de P3 a l’Escola Joan Maragall en resposta a l’augment de la demanda i l’Escola Ramon Llull ha recuperat un grup de P3 i n’ha obert un de nou de 2n de primària.