Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Voluntariat per la Llengua posa en marxa la 31a edició a Rubí La presentació ha tingut lloc aquest dilluns a la Biblioteca Mestre Martí Tauler amb la presència del regidor d’Educació, Víctor García Correas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Voluntariat per la Llengua posa en marxa la 31a edició a Rubí

La presentació ha tingut lloc aquest dilluns a la Biblioteca Mestre Martí Tauler amb la presència del regidor d’Educació, Víctor García Correas

L’auditori de la biblioteca durant la presentació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’auditori de la biblioteca durant la presentació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La 31a edició del Voluntariat per la Llengua que impulsa el Servei Local de Català amb el suport de l’Ajuntament de Rubí s’ha presentat aquest dilluns a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler. La cita, que ha comptat amb l’assistència del regidor d’Educació, Víctor García Correas, i la regidora de Comunicació, Annabel Cuesta Fabré, ha reunit algunes de les parelles que ja s’han inscrit al programa i que durant aquest curs es trobaran per practicar català.

A més de les hores de conversa, les parelles també podran fer d’activitats paral·leles com les sessions del Club de Lectura Fàcil que tenen lloc a la biblioteca cada dijous; assistir a La Sala Teatre Municipal per veure l’obra Escape Room, una excursió d’un dia per l’entorn de Rubí per conèixer bolets amb la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí (CER) i diferents propostes de ludoteca que s’emmarcaran dins de les activitats de Nadal.

Es tracta, en tots els casos, de propostes que volen promoure l’ús social del català més enllà de les classes i alhora serveixen per crear vincles entre la comunitat. El regidor d’Educació, Víctor García Correas, ha agraït a les persones assistents l'esforç per parlar també en català fora de l'aula i ha recordat que perquè una llengua sigui vivia de debò s'ha de parlar en els usos quotidians. “Les llengües cohesionen les societats només si les fem servir i la salut d'una llengua es mesura per l'actitud activa dels parlants més que no pas pels coneixements passius que se'n poden tenir”, ha conclòs.

El Voluntariat per la Llengua té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. Les parelles lingüístiques es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com ara sortides culturals i tallers. El programa, a més, compta amb la col·laboració d’entitats locals i establiments comercials i de restauració que garanteixen que les persones participants del Voluntariat per la Llengua seran atesos en català, encara que el parlin amb dificultat.

La presentació de dilluns es va tancar amb l’actuació del grup Boxets.