Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Municipal La Sala acull la 14a Marató de donació de sang L’alcaldessa anima la ciutadania a mostrar la seva solidaritat i confirma el compromís de Rubí amb el Banc de Sang i Teixits https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-teatre-municipal-la-sala-acull-la-14a-marato-de-donacio-de-sang/@@images/image/preview

El Teatre Municipal La Sala acull la 14a Marató de donació de sang

L’alcaldessa anima la ciutadania a mostrar la seva solidaritat i confirma el compromís de Rubí amb el Banc de Sang i Teixits

L'alcaldessa amb el director territorial del Banc de Sang i Teixits (foto: Localpres).
L'alcaldessa amb el director territorial del Banc de Sang i Teixits (foto: Localpres)

Aquest divendres 10 de juliol, entre les 10 i les 22 h, el Teatre Municipal La Sala acull la 14a Marató de donació de sang de Rubí, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix.

Amb el lema Comparteix la teva sang!, aquesta nova campanya busca assolir un nou rècord de donants a la ciutat ─l’any passat van participar-hi 455 persones─. Segons ha explicat Ramon Salinas, director territorial del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central i el Vallès Occidental, Rubí ocupa un lloc estratègic en el mapa de la donació de sang a Catalunya ara que és necessari incrementar el estocs de cara a l’estiu. I és que les 12.000 unitats de sang emmagatzemades actualment no permeten passar els mesos de vacances amb prous garanties. Salinas ha alertat que un dels reptes del Banc de Sang i Teixits és engrescar els joves: “Alguna gent està conscienciada però la pena és que és gent gran; la gent jove participa poc [...]. És una tendència que volem canviar”.

Un dels rubinencs que s’han acostat a donar sang al Teatre Municipal La Sala ha estat l’alcaldessa, Ana María Martínez, qui ha reiterat el compromís de la ciutat amb aquesta causa: “Som sensibles a la demanda i a la necessitat del Banc de Sang [...]. Estic segura que no és una qüestió de solidaritat, Rubí és un exemple de ciutat de veïns i veïnes generosos; ens posarem a treballar perquè la Marató vinent les donacions s’incrementin el 20% necessari”.

Les maratons promouen l’hàbit de donar sang en el marc d’una festa familiar i cívica que compta amb la implicació d’entitats, institucions, empreses i particulars, que organitzen activitats lúdiques durant el dia. En el cas de Rubí, entre les 10 h i les 14 h, la perruqueria @yalat&n ofereixen talls de cabells gratuïts per als homes i vals de descompte en el cas de les dones. A més, els donants també poden gaudir d’un refrigeri especial a càrrec de Toppizza Rubí i La Tagliatella, així com de música ambient.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir entre 18 i 65 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per fer-ho no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es poden resoldre els dubtes més freqüents sobre el tema.

Cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya.

Imatges relacionades

La Sala rep donants fins a les 22 h (foto: Localpres)
La Sala rep donants fins a les 22 h (foto: Localpres)
Donar és un gest molt senzill (foto: Localpres)
Donar és un gest molt senzill (foto: Localpres)
Les donacions es fan sobre l'escenari del teatre (foto: Localpres)
Les donacions es fan sobre l'escenari del teatre (foto: Localpres)
Una donant prenent-se la tensió (foto: Localpres)
Una donant prenent-se la tensió (foto: Localpres)