Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El taller d’Anna Tamayo retrà homenatge a Georgia O’Keeffe a l’Antiga Estació L’equipament municipal acollirà una vintena d’obres inspirades en l’artista nord-americana a partir del 8 de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El taller d’Anna Tamayo retrà homenatge a Georgia O’Keeffe a l’Antiga Estació

L’equipament municipal acollirà una vintena d’obres inspirades en l’artista nord-americana a partir del 8 de setembre

Georgia O’Keeffe en una instantània presa per la seva parella, el fotògraf Alfred Stieglitz (National Gallery of Art, Washington, Alfred Stieglitz Collection).
Georgia O’Keeffe en una instantània presa per la seva parella, el fotògraf Alfred Stieglitz (National Gallery of Art, Washington, Alfred Stieglitz Collection)

Del 8 de setembre al 23 d’octubre, l’Espai Expositiu Antiga Estació acollirà una mostra d’homenatge a la pintora nord-americana Georgia O’Keeffe a càrrec de l’alumnat del taller d’art d’Anna Tamayo. L’exposició reunirà una vintena d’obres que recreen l’estil i els temes més recurrents d’una de les principals representants de l’art occidental del segle XX.

Georgia O’Keeffe (1887-1986) va cultivar un art molt personal on confluïen la tradició indígena americana, el modernisme, l’abstracció, l’art déco i el surrealisme. Després d’entrar en contacte amb el cercle artístic de Nova York i conèixer les avantguardes, O’Keeffe va consolidar el seu propi llenguatge, on les flors de gran format són les grans protagonistes. Aquest motiu, amb clara simbologia eròtica, va prendre un sentit feminista en mans de l’artista, just quan aquest moviment començava a prendre força. La nord-americana també és reconeguda per les seves pintures d’ossos, gratacels i paisatges i subjectes del sud-oest dels Estats Units. Durant la seva llarga trajectòria, va produir més de 2.000 obres d’art.

L’exposició dedicada a Georgia O’Keeffe és una de les mostres periòdiques que promou la pintora Anna Tamayo amb l’alumnat del seu taller. Aquestes exposicions se centren sempre de manera monogràfica en algun artista o estil, que les persones participants reinterpreten a partir del seu propi punt de vista i dels coneixements que han adquirit al taller de pintura.

L’Espai Expositiu Antiga Estació, situat al c. Historiador Serra, s/n, reobrirà les seves portes el 8 de setembre. L’horari de visita és: dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h. L’entrada és gratuïta.