Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Sindicat de Llogaters s’incorpora a la Mesa pel Dret a l’Habitatge La sessió de la Mesa pel Dret a l’Habitatge d’aquest dijous ha servit per incorporar un nou actor, revisar el programa de captació d’habitatges buits i presentar els nous projectes de l’àmbit als seus integrants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Sindicat de Llogaters s’incorpora a la Mesa pel Dret a l’Habitatge

La sessió de la Mesa pel Dret a l’Habitatge d’aquest dijous ha servit per incorporar un nou actor, revisar el programa de captació d’habitatges buits i presentar els nous projectes de l’àmbit als seus integrants

Moment de la mesa (Foto: Ajuntament/Lali Puig).
Moment de la mesa (Foto: Ajuntament/Lali Puig)

La Mesa pel Dret a l’Habitatge està formada per Ajuntament, partits polítics i entitats que treballen en aquest àmbit. La reunió d’aquest dijous va significar l’ampliació d’aquest fòrum amb la participació del Sindicat de Llogaters que s’incorpora com a nou actor de la Mesa.

La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, destaca la participació de noves entitats en aquest espai: “És important sumar veus en una qüestió tan vital com l’habitatge. És necessari comptar amb tothom per poder fer front a les noves necessitats i situacions que ens anem trobant. Tots sabem com ha canviat el mercat immobiliari a la nostra ciutat i cal tenir eines per donar respostes a la ciutadania”. 

Durant la trobada també es va formalitzar la revisió de les bases del Programa de captació d’habitatges privats buits al municipi per ser destinats a lloguer social. A partir d’ara, no hi haurà cap termini per als propietaris que vulguin puguin presentar les seves sol·licituds ja que la convocatòria restarà oberta de manera permanent. A més, s’incrementa el preu de renda que PROURSA pagarà als propietaris dels pisos cedits i es passa dels 7,5 euros/m2 a 8,89 euros/m2. El topall actual de 600 euros mensuals també desapareix. A més, s’amplia l’aportació de PROURSA per a possibles reformes dels 12.000 euros fins als 18.000 euros.

També s’han exposat en aquesta trobada els projectes d’adaptació d’uns locals propietat de PROURSA al carrer de Belchite com a espai d’emergència temporal per acollir famílies que han hagut d’abandonar el seu habitatge, així com també s’ha presentat la promoció d’habitatges de protecció oficial per a joves al carrer de Maria Aurèlia Capmany.