Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de vent dimecres al matí Segons l’avís del SMC, les ratxes, superiors als 25 m/s, no afectaran la comarca del Vallès Occidental fins al matí del dia de Reis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de vent dimecres al matí

Segons l’avís del SMC, les ratxes, superiors als 25 m/s, no afectaran la comarca del Vallès Occidental fins al matí del dia de Reis

Evolució del vent prevista durant el dia de Reis (font: SMC).
Evolució del vent prevista durant el dia de Reis (font: SMC)

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la comarca del Vallès Occidental podria registrar ratxes de vent superiors als 25 m/s durant aquest dimecres, dia de Reis.

L’episodi s’iniciarà aquest dimarts a la tarda a la zona de Terres de l’Ebre, les comarques de la demarcació de Tarragona i les barcelonines de l’Anoia i l’Alt Penedès, especialment en cotes altes. Durant la matinada, els vents també afectaran el Garraf i el Baix Llobregat, mentre que a partir de les 6 h arribaran a les comarques del Barcelonès, Maresme i Vallès Occidental. El període més intens de l’episodi es preveu entre 6 i 12 h, quan el vent se sentirà també a cotes baixes i bufarà de component oest.

Davant d’aquesta previsió, s’ha iniciat la situació de Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i es recomana a la ciutadania que tingui cura amb aquells elements que puguin quedar inestables com a conseqüència del vent, especialment els ornaments de Nadal.