Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local de Català posa en marxa la campanya “La teva herba remeiera preferida” Aquesta iniciativa de coneixement de la llengua catalana es vehicula a través dels comerços i els centres educatius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei Local de Català posa en marxa la campanya “La teva herba remeiera preferida”

Aquesta iniciativa de coneixement de la llengua catalana es vehicula a través dels comerços i els centres educatius

Imatge de la campanya “La teva herba remeiera preferida”.
Imatge de la campanya “La teva herba remeiera preferida”

El Servei Local de Català (SLC) i l’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de Comerç Rubí, el Mercat Municipal i el Pla Educatiu d’Entorn, organitzen un any més una campanya de coneixement de la llengua a través dels comerços i els centres educatius. En aquesta ocasió, la iniciativa duu per títol La teva herba remeiera preferida i té com a protagonistes les plantes amb propietats medicinals.

A les botigues associades a Comerç Rubí i al Mercat Municipal hi ha visibles uns cartells amb el nom d'herbes remeieres que els participants han d'apuntar en una butlleta. L'última casella de la butlleta és perquè cada participant posi el nom de la seva herba preferida de manera que, al final de la campanya, es pugui saber quina és l'herba preferida dels rubinencs i rubinenques.

La iniciativa també es difon a les escoles: amb el suport d'un material didàctic elaborat pel Servei de Català, es treballa com reconèixer les herbes remeieres i en quines dolències poden ajudar.

El dijous 22 de març, a les 18.30 h, se celebrarà a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler l’acte de cloenda de la campanya, durant el qual es donarà a conèixer l’herba preferida de Rubí i se sortejaran tauletes entre els participants.

El Servei Local de Català organitza anualment la iniciativa La teva cosa preferida amb l’objectiu de promoure entre la ciutadania el coneixement de vocabulari específic en català. En anteriors edicions, s’ha convidat els escolars i el conjunt dels rubinencs i rubinenques a triar la seva cosa preferida en diversos àmbits: paraula, frase feta, paraulassa, joc o barbarisme.

Preinscripcions obertes per als cursos de català
Les preinscripcions per als nous cursos del Servei Local de Català, que tindran lloc entre els mesos d’abril i juny, es poden realitzar fins al 15 de març. Es tracta d’ensenyaments subvencionats parcialment per l’Ajuntament i la Generalitat.

Bona part dels cursos que s’oferiran el proper trimestre són la continuació dels que s’estan impartint en aquests moments. Per tant, són una bona opció per a aquelles persones que els faltin pocs coneixements per aconseguir una titulació oficial (A2, B2, B2 o C1). A més, es manté l’oferta formativa per a aquelles persones que tot just han de començar a parlar català.

El Servei Local de Català està ubicat al carrer Santa Maria, 17, 1r pis. L’horari d’informació i inscripció és de dilluns a dijous de 9 a 13.30 h i de 16 a 18 h, i els divendres de 9 a 13.30 h.